Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang

In deze handleiding lees je hoe je gebruikers kan toevoegen en verwijderen aan werkgroepmappen zonder studententoegang.

Stappenplan

  1. Stap 1

    Log in via:

    Account Portal

  2. Stap 2

    Handleiding Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang
    Handleiding Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang

    Log in met je E- of U-nummer en RU-wachtwoord.

  3. Stap 3

    Handleiding stap 2 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang
    Handleiding stap 2 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang

    Kies: Een nieuwe aanvraag starten.

  4. Stap 4

    Handleiding stap 3 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang
    Handleiding stap 3 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang

    Kies: Werkgroepmappen.

  5. Stap 5

    Handleiding stap 4 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang
    Handleiding stap 4 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met/zonder studententoegang

    Klik op de knop  welke toont vóór Wijzigen Werkgroepmap zonder studenten.

  6. Stap 6

    Handleiding toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang
    Handleiding toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang

    Er verschijnt een keuzelijst met alle werkgroepmappen (zonder studententoegang), waarvan je eigenaar bent.

    Kies uit deze lijst de gewenste werkgroepmap en druk op de knop  onderin het scherm.

  7. Stap 7

    Het volgende overzichtsscherm toont: 

    Handleiding stap 6
    Handleiding stap 6

    Voordat er gebruikers toegevoegd of verwijderd kunnen worden aan de gekozen werkgroepmap, zal de einddatum moeten worden bevestigd. Het is ook mogelijk om de einddatum van de gekozen map in deze stap aan te passen. De einddatum kan maximaal 2 jaar vooruit worden gezet.

  8. Stap 8

    Als de datum juist is, druk dan op indienen onderin het scherm. 

    Handleiding stap 7
    Handleiding stap 7

Gebruiker toevoegen

(LET OP: Dit is een werkgroepmap zonder studententoegang; er kunnen géén studenten (s-nummers) worden toegevoegd)

Stap 1

Handleiding stap 8
Handleiding stap 8

Stap 2

In dit voorbeeld is gezocht op e-nummer (zoek je alleen achternaam, dan verschijnt er een soms erg lange lijst, een onjuiste gebruiker toevoegen is dan zo gebeurd).

Handleiding stap 8 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang
Handleiding stap 8 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang

Zet voor de te kiezen gebruiker een vinkje en geef de betreffende gebruiker óf Alleen lezen rechten (door op de  knop te drukken) óf Read Write rechten (door op de  knop te drukken).

Na het bevestigen kom je terug in het overzichtsscherm van de werkgroepmap met daarin zichtbaar alle gebruikers (inclusief zojuist toegevoegde gebruiker).

Stap 3

Herhaal deze actie als meer gebruikers moeten worden toegevoegd

Let op: klik pas op Indienen als alle gewenste mutaties (inclusief het eventueel verwijderen van gebruikers) op de werkgroepmap zijn doorgevoerd.

Verwijderen gebruiker

Stap 1

Handleiding stap 9 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang
Handleiding toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang

Zet een vinkje voor de te verwijderen gebruiker(s) en klik vervolgens op X

Als alle gewenste mutaties op de werkgroepmap zijn doorgevoerd, klik dan op de knop.

Stap 2

Vervolgens verschijnt onderstaand scherm met een overzicht van alle aanvragen in je winkelwagentje:

Handleiding stap 10 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang
Handleiding stap 10 Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap zonder studententoegang

Klik op  (rechtsonder) om de mutatie(s) op de werkgroepmap door te voeren.

Na de mutatie ontvangt je geen e-mail, maar de mutatie is al binnen enkele minuten door het systeem verwerkt.

Je wordt verzocht de nieuwe gebruiker(s) van de map in kennis te stellen. Zij zien de map pas als ze, nadat je de mutatie hebt doorgevoerd, eerst opnieuw hebben ingelogd.