Zo maak je een presentatie in Mentimeter

Mentimeter is een online polling- en presentatietool waarmee je reacties ophaalt bij studenten. Je legt studenten vragen en stellingen voor, waar ze anoniem op kunnen reageren via hun telefoon of laptop. De uitslag is direct zichtbaar, waardoor je hier meteen op in kunt spelen tijdens het college.

Stappenplan

1. Stap 1: Inloggen

1. Ga naar www.mentimeter.com/join/radboud en meld je aan.
    2. Vul je Radboud e-mailadres in.
    3. Open de (automatische) mail van Johnny van Mentimeter en vul een wachtwoord in.
    4. Ga naar www.mentimeter.com/login
    5. Log in met je Radboud e-mailadres en het gekozen wachtwoord.
  2. Stap 2: Maak een presentatie

Dit doe je door slides toe te voegen waarbij je de keuze maakt tussen een bepaald vraagtype of een Quick Slide met informatie. Mentimeter slaat wijzigingen automatisch op.

3. Stap 3: Deel de presentatie

Je ontvangt een 6-cijferige code waarmee studenten kunnen deelnemen aan de polling via www.menti.com. Deze code en de url www.menti.com kun je tijdens een college of andere bijeenkomst delen.

Ook kun je er voor kiezen om de presentatie als vragenlijst te gebruiken. In dat geval krijg je een link waarmee mensen op eigen gelegenheid kunnen reageren op je vraagstellingen.

Meer weten?

Op de website van Mentimeter vind je de Engelstalige handleiding van Mentimeter.