Wat is Health Care Humanities?

Health Care Humanities is een interdisciplinair studiegebied. Kennis en inzichten uit enerzijds de (bio)medische wetenschappen en zorgdisciplines, en anderzijds geesteswetenschappelijke disciplines als ethiek, communicatie, filosofie, religie, kunst en geschiedenis worden gecombineerd. Hierdoor komen we tot een rijker begrip van ervaringen rondom ziekte, gezondheid, dis/ability, lichamelijkheid, identiteit en diversiteit in de context van de gezondheidzorg. Op basis daarvan ontdekken we nieuwe oplossingen en bredere samenwerkingsmogelijkheden.

Pilot

In 2021 heeft een pilot plaatsgevonden met betrekking tot Health Care Humanities. Klik op onderstaande button voor meer informatie!

De modules

Enthousiast geworden over Health Care Humanities? Klik op de onderstaande button en ontdek welke modules worden aangeboden!

Dit zeggen studenten

“Interessante toevoeging aan coschappen die momenteel inderdaad vooral een eenzijdig medisch wetenschappelijk licht schijnen op ziekte en gezondheid. Ik mis maatschappelijke toevoeging al langer in de studie” - student Faculteit der Medische Wetenschappen

“Supergoed dat dit eindelijk een keer wordt aangeboden!! Het moet niet teveel 'gedoe' zijn om je hiervoor aan te melden (bijv. goedkeuring, motivatie, voldoende studiepunten, zoals soms het geval is als je een vak bij een andere faculteit wil volgen...)” - student Faculteit der Letteren

“Dit initiatief vind ik heel erg interessant” - student Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen