Zoek in de site...

Programma

Jouw honoursprogramma

Jij bepaalt de inhoud en vorm van jouw honoursprogramma grotendeels zelf. Het belangrijkst: je kiest het onderzoeksonderwerp dat bij jou past. En je bepaalt zelf hoe jouw eindproduct eruit ziet. Daarnaast selecteer je juist die vaardighedenmodules die jou verder helpen. Wil je naar het buitenland? Ga ervoor! Kortom, jouw honoursprogramma Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen is uniek.

De kern: je onderzoek

Het honoursprogramma Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen is jouw kans om je eigen onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek is de kern van jouw honoursprogramma. Je kiest je eigen thema, en krijgt van ons volop de tijd en de ruimte om je hierin te verdiepen. Wat je bovenal nodig hebt? Een flinke dosis motivatie om aan de slag te gaan.

Weet je al precies wat je wilt? En wie jou het best kan begeleiden? Helemaal goed! Denk je vooral “ik wil iets doen met…” – bijvoorbeeld de spiritualiteit van sport, de verschillende manieren waarop religies omgaan met ziekte, of de invloed van de verlichtingsdenkers op de hedendaagse journalistiek –? Ook top! Wij helpen je om een begeleider te vinden. Samen met je begeleider scherp je je idee aan, en werk je het uit tot een onderzoeksplan.

Persoonlijk eindproduct

Twee jaar lang werk je samen met je inhoudelijk begeleider om van jouw onderzoek een succes te maken. De vorm van je eindproduct bepaal je zelf. De meesten kiezen voor een wetenschappelijk artikel. Maar je bent vrij om het anders aan te pakken. Maak jij liever een website? Of wil je een seminar organiseren? Laat je creativiteit de vrije loop.

Cursussen: inhoud en vaardigheden

Je volgt de bijzondere collegereeks “Transformaties van de dood”, speciaal voor honoursstudenten Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. De colleges draaien om de vraag: hoe verandert de omgang met onze sterfelijkheid en de dood in onze samenleving? Vanuit een sociologisch en filosofisch perspectief wordt de vraag van verschillende kanten onderzocht.

Daarnaast kies je per studiejaar één vaardighedenmodule zoals een workshop in storytelling, persoonlijk regisseurschap of debatteren. Deze modules volg je samen met honoursstudenten van alle honoursprogramma’s die de universiteit aanbiedt.

Buitenland? Geen probleem!

Het honoursprogramma Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen kun je prima combineren met een verblijf in het buitenland. Sterker nog, misschien kun je jouw onderzoek zelfs het best (deels) uitvoeren in het buitenland. Geen probleem dus!

Individueel, maar niet alleen

Je werkt tijdens het honoursprogramma veel zelfstandig aan je onderzoeksproject. Maar het programma volg je niet alleen. Je trapt het programma af met een studiedag samen met andere honoursstudenten van de hele universiteit.

Vier keer per jaar kom je samen met de honoursstudenten uit beide jaren van het honoursprogramma Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen voor een intervisiebijeenkomst. Hierin presenteer je je werk aan de anderen. Jullie leren van elkaar, en helpen jullie elkaar verder. Tijdens deze intervisiebijeenkomsten houdt de programmaregisseur ook je voortgang en je samenwerking met je begeleider in de gaten. Gaat alles volgens plan? Zijn er zaken die anders kunnen?

Honourscertificaat

In het Honoursprogramma Filosfie, Theologie en Religiewetenschappen verdiep je je kennis van jouw vakgebied. Je ontwikkelt je academische en professionele vaardigheden. Als je aan alle criteria van het programma hebt voldaan, ontvang je een speciaal honourscertificaat.