Zoek in de site...

Programma

Jouw droomonderzoek

Het Honoursprogramma Humanities is de uitgelezen kans om jouw droomonderzoek uit te voeren. In een op maat gesneden programma ga je aan de slag met je eigen onderzoeksproject. Dit project vormt twee jaar lang de kern van jouw individuele honoursprogramma. Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan je honoursproject varieert. Gemiddeld gaat het om zo’n zes tot acht uur per week. Die tijd kun je grotendeels zelf indelen.

Persoonlijk eindproduct

De vorm van je wetenschappelijke eindproduct bepaal je zelf. Dat kan een artikel zijn, maar ook een website. Of je kunt ook een symposium of tentoonstelling organiseren. Sommige studenten schrijven en spelen een eigen bewerking van een toneelstuk. Anderen schrijven een boek of een filmscript. Kortom, het programma biedt veel ruimte voor creativiteit. Hier kun je een aantal voorbeelden zien.

Individueel, maar niet alleen

Je werkt tijdens het honoursprogramma veel zelfstandig aan je onderzoeksproject. Maar het programma volg je niet alleen. Je trapt beide honoursjaren af met een studiedag samen met andere honoursstudenten. Je sluit het programma af tijdens een gezamenlijk slotsymposium waar je jouw eindproduct presenteert.

Gedurende het jaar heb je avondbijeenkomsten. Je gaat in groepen, onder begeleiding van een onderzoeker, aan de slag met het schrijven van je eigen onderzoeksplan. Ook heb je maandelijks een intervisiebijeenkomst. Hierin bespreek je je voortgang en reflecteer je op je werkwijze.

Daarnaast kies je drie vaardighedenmodules zoals een workshop in storytelling, persoonlijk regisseurschap of debatteren.

Programma op maat

Het honoursprogramma Humanities vormt zich naar jouw interesses en behoeftes. Dat begint natuurlijk met de keuze voor het onderwerp dat je onderzoekt. Maar het geldt ook voor de invulling van het programma. Zo kun je kiezen voor de individuele trainingen die jij nodig hebt voor je onderzoek. Of je kunt een congres of archief bezoeken als dit je verder helpt. Je kunt je onderzoek (deels) in het buitenland uitvoeren.

Je hebt tijdens je onderzoeksproject een wetenschappelijk begeleider die meedenkt over de inhoud en richting van je onderzoek. Je begeleider is expert op jouw onderzoeksgebied, en helpt je om de juiste keuzes te maken.

Coaching en begeleiding

Naast een wetenschappelijk begeleider, heb je een coach van de Radboud Honours Academy. Je coach besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Jullie stellen een persoonlijk opleidingsplan op. Samen kijken jullie welke academische vaardigheden je wilt ontwikkelen. Maar ook wat je planning is en waar je belangrijkste uitdagingen en valkuilen liggen.

Je voert in de loop van je onderzoekstraject een aantal voortgangsgesprekken met je coach. Zo begeleidt je coach jou bij het naleven en bijsturen van je persoonlijk opleidingsplan.

Honourscertificaat

Het Honoursprogramma Humanities brengt je veel verdiepende kennis. Je ontwikkelt je academische en professionele vaardigheden. Als je aan alle criteria van het programma hebt voldaan, ontvang je een speciaal honourscertificaat.