Zoek in de site...

Programma

Programma-overzicht

Het honou20190907-73-TedVArsprogramma Building Bridges brengt studenten samen van alle faculteiten van de Radboud Universiteit. Ieder met zijn eigen verhalen, denkbeelden, achtergrond en kwaliteiten. In deze diverse groep studenten ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Jullie komen meestal één keer per week samen, in de avond.

Persoonlijke begeleiding

Het honoursprogramma Building Bridges is er voor jou! We helpen je om jouw doelen te bereiken en sluiten zo goed mogelijk aan bij jouw interesses. Gedurende het jaar gaan we regelmatig met je in gesprek over de voortgang. Centraal staan je eigen leerdoelen, je persoonlijke ontwikkeling, en de maatschappelijke projecten waaraan je werkt.

Kick-off “Wetenschap en Samenleving”

Studenten van alle honoursprogramma’s komen in september samen voor de kick-off “Wetenschap en Samenleving”. Hét moment om je medestudenten en je begeleiders te leren kennen. Samen denken jullie na over wat ons bindt als academici, wat goede wetenschap is en over de rol van wetenschappers in de maatschappij. Ook wordt er meteen gewerkt aan vaardigheden als debatteren en presenteren.

Thematische studio

In het eerste semester kies je een thematische studio, bijvoorbeeld populisme en democratie of biodiversiteit. Een docent, expert op het vakgebied, neemt je mee in het onderwerp. Vervolgens onderzoek je samen met je begeleiders en medestudenten hoe verschillende wetenschappelijke disciplines naar het thema kijken. Tenslotte werk je met je medestudenten aan een groepsopdracht rondom het thema. Voor de studio ga je op een korte excursie of een werkbezoek, bijvoorbeeld aan een lab, een museum, een ambassade of een congres.

Bekijk hier de studio's voor 2022-2023.

Denktank

In het tweede semester neem je deel aan een denktank. Je werkt in een groep aan een complex, interdisciplinair vraagstuk van een externe opdrachtgever. Denk aan de duurzame campus of het belang van mentale gezondheid. De opdrachtgever leren jullie kennen tijdens een kick-off weekend. Voor de denktank gaan jullie een paar dagen op studiereis in het buitenland. De vorm van het eindproduct bepalen jullie, in samenspraak met de opdrachtgever, zelf. Benieuwd wat eerdere groepen hebben gedaan? Bekijk hier voorbeelden van eindproducten!

Bekijk hier de denktanks voor 2022-2023.

Vaardigheden

In de studio’s en denktanks werk je continu aan je vaardigheden. Je leert zelfstandig en doelgericht onderzoek te doen en samen te werken in een multidisciplinair team. En je kunt jouw opgedane kennis vertalen naar een begrijpelijke boodschap voor het brede publiek.

Daarnaast kies je in het eerste semester een aparte vaardighedenmodule. Hierin richt je je op specifieke vaardigheden waarin jij je nóg verder wilt ontwikkelen zoals storytelling, debatteren of creatief schrijven.

De vaardighedenmodules voor 2022-2023 worden in de zomer van 2022 bekendgemaakt.

Giving Back

Als honoursstudent krijg je mooie kansen. In ruil daarvoor verwachten we dat je je talenten, kennis en vaardigheden inzet voor de samenleving. Dit doe je bijvoorbeeld door presentaties te geven op middelbare scholen of in verzorgingshuizen. Of door mee te werken aan projecten rondom uitdagingen in de stad, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Wil je zien wat anderen hebben gedaan? Bekijk hier voorbeelden van eerdere Giving Back projecten.