Zoek in de site...

Programma

Jij hebt de leiding

Het individuele Honoursprogramma richt zich op jouw persoonlijke onderzoeksproject. Dit is je kans om dat ene onderwerp te bestuderen waarvoor je geen ruimte hebt in je reguliere opleiding. Jij bepaalt het onderwerp en wij zoeken voor jou de beste begeleider.

Creatief eindproduct

Je presenteert je bevindingen in een wetenschappelijk eindproduct. Op welke manier wil je het grote publiek bereiken? Jij bepaalt welke vorm het beste past bij je onderzoeksproject. Je kunt bijvoorbeeld een populairwetenschappelijk artikel of een congrespaper schrijven, een (korte) film of documentaire maken, een gastcollege ontwikkelen of een website creëren.

Aanverwante onderwerpen kunnen leiden tot zeer verschillende eindproducten. Ben je nieuwsgierig naar hoe dat gaat? Bekijk deze documentaire over sancties tegen Rusland. Of deze website over verschillende gevallen van internationale sancties.

Verbeter je vaardigheden

Je verbetert voortdurend je vaardigheden terwijl je aan je onderzoeksproject werkt, zoals je academische onderzoeksvaardigheden en discussievaardigheden. Maar dat is nog niet alles! Het individuele Honours onderzoeksprogramma is jouw kans om extra vakken te kiezen waarmee je jouw persoonlijke onderzoeksproject verder kunt invullen. Leer bijvoorbeeld hoe je geweldige video's kunt maken, of volg een vak dat draait om je onderzoeksthema of waarbij je de juiste onderzoeksmethodologie leert.

Daarnaast kies je twee vaardighedenmodules die ontwikkeld zijn voor alle honoursstudenten aan de Radboud Universiteit. Als je bijvoorbeeld beter wilt worden in spreken in het openbaar, volg dan het vak ‘Presenting skills’. Als je schrijver bent, verbeter dan je schrijfvaardigheden met het vak ‘Effective essays’.

Studiedagen Science and Society

Wil je iets extra's doen naast je eigen onderzoeksprojecten? Tijdens de twee Science and Society studiedagen kom je samen met andere studenten uit verschillende honoursprogramma's. Hier worden vragen besproken zoals ‘wat verbindt ons als academici?’ en ‘wat is goede wetenschap?’ Een hele goede manier om na te denken over je eigen rol in de samenleving en om contact te leggen met andere honoursstudenten.

Giving Back

Honoursstudenten krijgen volop kansen voor persoonlijke groei. Een onderdeel hiervan is dat je leert je talenten toe te passen in het belang van de samenleving. Je deelt de kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in het honoursprogramma met de lokale gemeenschap. Bijvoorbeeld door middelbare scholen of verpleeghuizen te bezoeken, of mee te werken aan projecten die zich richten op stedelijke of duurzaamheidsuitdagingen.