Zoek in de site...

Het samenwerken met andere studies geeft veel inzicht

Eerstejaars studenten Bregje en Bas merkten beiden dat ze tijd en zin hadden om wat naast hun studie te doen. Het honoursprogramma voor eerstejaarsstudenten sloot goed bij hun wensen aan. Zo wilde Bregje graag ontdekken wat er nog meer was naast haar eigen studie; International Business Communication. “Ik wist al vroeg wat ik wilde gaan studeren. Via dit programma kon ik ontdekken wat er nog meer was en wat andere studies inhouden.” Bas, student psychologie, voegt hieraan toe “Ik wilde mijn studie interessanter maken dan alleen psychologie.”

Het eerstejaarsprogramma bestaat uit verschillende onderdelen. Zo worden er gastcolleges gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Met name het gastcollege over wetenschap en ethiek, maar ook het college over artificial intelligence zijn Bas het meest bijgebleven. Bas vertelt: “Tijdens het college over artificial intelligence hebben we een groot deel van de avond de robots kunnen uittesten.” Het gastcollege over kaakchirurgie in het Radboudumc vond Bregje bijzonder om mee te maken. Bregje licht toe: “We mochten de machines op de afdeling bekijken en zien hoe deze werken. Ook mochten we een kijkje nemen in de operatiekamers. Dit vond ik wel heel bijzonder.”

Beide studenten zijn interdisciplinariteit door dit honoursprogramma meer gaan waarderen. Het samenwerken met andere studies geeft veel inzicht, maar ook sociaal is het heel erg leuk. Bregje licht toe: “Het is echt even wat anders dan je eigen studie.” Bas voegt hieraan toe: “Ook al volgt iedereen een andere studie, je hebt toch heel veel met elkaar gemeen.” Voor zowel Bregje en Bas zijn er via het honoursprogramma ook nieuwe vriendschappen ontstaan.

Bovendien heeft het eerstejaars honoursprogramma voor beide studenten ervoor gezorgd dat ze het interdisciplinaire honoursprogramma Building Bridges gaan volgen. Bas licht toe: “Building Bridges sluit mooi aan op dit programma. De interdisciplinariteit en het groepswerk vond ik erg leuk.” Ook Bregje kijkt ernaar uit om in de denktanks samen met andere disciplines aan een maatschappelijk probleem te gaan werken. Ze licht toe: “Als je alle visies combineert, kom je tot het beste resultaat.”

Bregje en Bas zijn erg blij met hun keuze om het eerstejaars honoursprogramma te gaan volgen. Bas vertelt: “Het is heel gezellig en hartstikke leuk. Dus als je het aan kan zou ik het zeker doen. Het programma heeft echt meerwaarde.” Bregje voegt hieraan toe: “Als je er tijd voor hebt, zou ik ervoor gaan.”

Certificaatuitreiking