Zoek in de site...

Toelating en sollicitatie

Een honoursprogramma brengt je ontzettend veel: je wordt uitgedaagd, begeleid door topwetenschappers, krijgt allerlei handvatten aangereikt waar je tijdens je studie en latere carrière profijt van hebt en leert nieuwe mensen kennen. Maar het vraagt ook een tijdsinvestering van je. Omdat je een honoursprogramma volgt náást je reguliere opleiding, moet je die extra tijdsinvestering wel aankunnen. We vragen je dit aan te tonen in een sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Voor een plek in het honoursprogramma moet je solliciteren via het sollicitatieformulier. De deadline voor sollicitatie voor het programma in februari tot en met juni 2024 is 4 december 2023. Je sollicitatie bestaat uit:

  • Een motivatiebrief waaruit blijkt waarom je aan het programma wilt deelnemen
  • Je CV
  • Je tot nu toe behaalde cijfers in je eerste bachelorjaar

Je kunt solliciteren voor een plaats in een Nederlandstalige of Engelstalige groep. In het laatste geval schrijf je je motivatiebrief en CV ook in het Engels.

Toelating

De sollicitatiecommissie (programmaregisseur en docentleden van de programmaraad) beoordeelt jouw motivatie (en studieresultaten). In januari volgen sollicitatiegesprekken. Na dat gesprek hoor je of je bent toegelaten tot het programma.