Zoek in de site...

Pilot RU-ROC-HAN

Lijkt het jou leuk om samen met studenten van ROC Nijmegen en de HAN aan de slag te gaan met een maatschappelijk vraagstuk van de Gemeente Nijmegen? Dan is dit project iets voor jou!

In dit project ga je nadenken over de toekomst van de Nijmeegse wijk Dukenburg. De gemeente Nijmegen wil graag de leefbaarheid van deze wijk vergroten. Er zijn verschillende manieren waarop dit aangepakt zou kunnen worden, denk aan armoedebestrijding, woningdifferentiatie, aanwezigheid van voldoende voorzieningen en kwaliteit van de openbare ruimte. Met je groep bepaal je zelf op welk(e) aspect(en) je gaat focussen.

Programma
In dit project maak je gebruik van de Design Thinking methode. Dit is een methode die vaak gebruikt wordt om complexe problemen op te lossen. Vaak leidt deze methode tot creatieve resultaten. Het programma bestaat uit twee dagen, waarop je intensief met elkaar aan de slag gaat.

Dag 1 –   30 april 2021

Dag 2 - 28 mei 2021

Docent
Timothy Stift

Interesse?
De samenwerking in dit project is op basis van gelijkwaardigheid. Het maakt niet uit van welk vakgebied je komt, of dat je van de Radboud Universiteit, HAN of ROC komt: ieders werkwijze, zienswijze en bijdrage is waardevol!

Neem contact op met Floor Binkhorst (f.binkhorst@ru.nl) voor vragen of om je aan te melden.

Noot: In principe proberen we de bijeenkomsten live op locatie te organiseren. Mocht dat vanwege corona toch niet mogelijk blijken, komen we tijdig met een passende oplossing.