Zoek in de site...

Jezelf ontwikkelen

"Het honoursprogramma heeft me geleerd om Robbert_Lauretbuiten de grenzen van mijn eigen vakgebied te kijken. In een interdisciplinaire denktank heb ik samen met onder andere juristen, biologen, psychologen en een neurowetenschapper gewerkt aan het klimaatbestendig maken van kwetsbare gebieden in delta’s. Het programma heeft me geleerd dat voor zogenaamde ‘wicked problems’, een interdisciplinaire blik noodzakelijk is om tot een oplossing te komen. Ook in m’n werk bij de Provincie Noord-Brabant komt deze ervaring van pas, er zijn maar weinig uitdagingen die een specialist alleen kan oplossen. Daarnaast kunnen experts kunnen zich soms verliezen in hun eigen vakgebied, maar in het honoursprogramma heb ik geleerd om mensen uit hun koker te halen en samen te werken aan een oplossing.

Het programma biedt tevens een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt. In een sollicitatiegesprek kun je aantonen dat je geleerd hebt om met verschillende disciplines samen te werken en dat je bereidt bent om van andere mensen en specialismes te leren. Het programma daagt je uit om uit je comfortzone te komen en dat is nu juist de plek waar je jezelf het meest ontwikkelt. Het laat tevens zien dat je bereid bent om het beste uit jezelf te halen.

Wat me is bijgebleven aan het programma is de fijne samenwerking met de andere leden uit de denktank. Voor mij is het weer even geleden dat ik m’n honourscertificaat heb gehaald, maar ik spreek nog regelmatig af met ‘honoursvrienden’. Het was een heel gezellige club die elke dinsdagavond hard doorwerkte. Ook was het heel leuk dat de professor die betrokken was bij ons onderzoek net zo genoot van de samenwerking. Het moment waarop we na een jaar ons onderzoek presenteerden aan de opdrachtgever (Deltares) blijft me nog lang bij!"