Zoek in de site...

Programma

De slogan van de Radboud Universiteit is ‘A significant impact’. Wat betekent dat eigenlijk, impact maken? En hoe doe je dat als wetenschapper? Gebeurt dat alleen via wetenschappelijke tijdschriften en congressen? Of zijn er ook andere vormen? En welke dan? Tijdens het honoursprogramma Making your mark ontdek je verschillende vormen om een verschil te maken in de samenleving. Denk aan video’s, podcasts en columns, maar ook aan het bedenken van een eigen bedrijf, een actiegroep of het adviseren van bestuurders. Hoe werken deze vormen, en welke passen bij jou? Daarover gaat Making your mark.

Hoe gaan we dat doen?

Het programma Making your mark bestaat uit acht bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten beweeg je van breed en verkennend naar een concreet, tastbaar eindresultaat. Om daar te komen, krijg je speelse en originele opdrachten om op een nieuwe manier met je studie om te gaan. Tegelijk bieden deze opdrachten doorkijkjes naar hoe de wereld buiten de universiteit eruitziet en werkt. Zoals de titel van het programma al zegt, staat het maken van dit eindproduct centraal. Ook zorgt de docent ervoor dat het eindproduct helemaal past bij wie je bent, en waar je in uitblinkt. Het programma sluit af met een feestelijke bijeenkomst, waarin jullie het concrete eindresultaat voor een breder publiek presenteren.

Docent Walter Breukers

Walter is opgeleid als filosoof en biomedisch wetenschapper aan de Radboud Universiteit. Hij heeft de afgelopen tien jaar in verschillende vormen wetenschap buiten de universiteit gebracht. Van beeldende kunst tot product-design, van theater tot strategisch advies, van literatuur tot architectuur. Tijdens het programma zorgt hij voor een opgewekte en enthousiaste sfeer waarin alles mag en kan.

Honourscertificaat

Nadat je het honoursprogramma ‘Making your mark’ succesvol hebt afgerond, ontvang je een honourscertificaat. Het honourscertificaat markeert het einde van jouw zoektocht naar impact.