Zoek in de site...

Helder en overtuigend schrijven

Wie overtuigend schrijft, plukt daar de vruchten van. In je studie, maar ook in het werkende leven is het uiteenzetten van heldere argumenten in een goed lopend betoog een vaardigheid die je van pas komt. Veel studenten beginnen met schrijven zonder precies te weten waar ze uitkomen, of wat de criteria voor een hun schrijfopdracht zijn. In deze module gaan we verandering brengen in deze manier van werken.

Wat gaan we in deze module doen?
In deze module ga je werken aan een helder en overtuigend essay over een zelf gekozen thema. Je werkt in verschillende stappen van een eerste idee voor een stelling naar een volledig afgewerkt essay. Bij iedere stap geef en krijg je peer feedback. Hier komen verschillende vaardigheden bij kijken, zoals helder formuleren, structureren, argumenteren, maar ook het managen van je eigen schrijfproces. Als je dat wil, kun je na afloop je essay publiceren in de reeks “Honours Opinies”.

Docent
De docent voor deze module is Griet Coupé. Griet is gepromoveerd in de taalwetenschap aan de Radboud Universiteit en nu werkzaam als coördinator van het Radboud Writing Lab en senior docent Academische Communicatie bij Radboud In’to Languages.

Opdrachten
Tussen de bijeenkomsten door schrijf je in verschillende stappen een essay en geef je feedback op producten van je medestudenten. Deze tussenopdrachten en feedback gelden als voorwaardelijke criteria om het vak te halen. Daarnaast word je inhoudelijk beoordeeld op de eindopdracht; je afgewerkte essay. Studiemateriaal en opdrachten worden verstrekt middels Brightspace.

Bijeenkomsten
De module bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavonden van 18.30 tot 21.00 uur:

Maandag 17 oktober
Maandag 31 oktober
Maandag 14 november
Maandag 28 november