Zoek in de site...

Geheugentraining en slim leren

De meeste studenten hebben nooit geleerd hoe ze moeten leren. Hoewel iedereen zijn eigen manier van leren heeft, zijn niet alle manieren even succesvol. Geheugentechnieken en geheugensteuntjes worden weinig gebruikt en maken toch grote prestaties van geheugenkampioenen mogelijk, die voor de meeste studenten ongelooflijk lijken zoals de volgorde van 80 willekeurige cijfers binnen 20 seconden uit je hoofd leren. Gecombineerd met leerprincipes zijn deze technieken geen trucs, maar vormen ze een echte geheugenvaardigheid die je kunt toepassen in jouw studie.

In deze vaardighedenmodule leer je om informatie vele malen sneller uit je hoofd te leren en te onthouden. Ook leer je met een kritische blik te kijken naar de beloften van hersentraining en ga je op zoek naar jouw eigen manier van succesvol leren. In vier bijeenkomsten bekijk je verschillende geheugentechnieken, leer je deze toe te passen en te analyseren, en evalueer je het nut van geheugentechnieken.

Docent
De docent voor deze module is Boris Nikolai Konrad. Sinds 2014 werkt hij in Nijmegen als geheugenonderzoeker en docent aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour. Eerder heeft hij natuurkunde en informatica in Dortmund en Reading gestudeerd en in München is hij over neuronale principes van een supergeheugen gepromoveerd. Bij het grote publiek staat hij bekend als geheugenkampioen. Achtvoudig Team Wereldkampioen (voor het laatst in 2018), vier Guinness World Records en winnaar van enkele tv-programma’s zijn slechts enkele voorbeelden van zijn successen. Zijn boek “De geheimen van ons geheugen” stond in 2018 in de Nederlands Boeken Top 60. Zijn lezingen en training over geheugentechnieken zijn wereldwijd gevraagd.

Bijeenkomsten
De module bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagavonden van 18.30 tot 21.00 uur:

woensdag 2 november
woensdag 9 november
woensdag 16 november
woensdag 30 november