Zoek in de site...

Samen voor de stad

Lijkt het jou leuk om samen met studenten van ROC Nijmegen en de HAN aan de slag te gaan met een maatschappelijk vraagstuk van de Gemeente Nijmegen? Dan is dit project iets voor jou!

In dit project ga je nadenken over de toekomst van de Nijmeegse wijk Dukenburg. De gemeente Nijmegen wil graag de leefbaarheid van deze wijk vergroten. Er zijn verschillende manieren waarop dit aangepakt zou kunnen worden, denk aan armoedebestrijding, woningdifferentiatie, aanwezigheid van voldoende voorzieningen en kwaliteit van de openbare ruimte. Met je groep bepaal je zelf op welk(e) aspect(en) je gaat focussen.

Programma

In dit project maak je gebruik van de Design Thinking methode. Dit is een methode die vaak gebruikt wordt om complexe problemen op te lossen. Vaak leidt deze methode tot creatieve resultaten. Het programma bestaat uit vier dagen, waarop je intensief met elkaar aan de slag gaat.

Deze dagen staan gepland op de volgende data (steeds van 9.30-14.00, inclusief lunch): 25 maart, 8 april, 22 april en 13 mei. Tussen de bijeenkomsten door ga je de wijk in om het onderzoek uit te voeren.

Interesse?

Als je je wil aanmelden voor het programma, vul dan dit formulier in. Hierbij wordt gevraagd om een portfolio, bestaande uit een CV en een korte motivatiebrief.

De samenwerking in dit project is op basis van gelijkwaardigheid. Het maakt niet uit van welk vakgebied je komt, of dat je van de Radboud Universiteit, HAN of ROC komt: ieders werkwijze, zienswijze en bijdrage is waardevol!

Neem gerust contact op met Floor Binkhorst (f.binkhorst@ru.nl) voor vragen.