MeetINN #22 - Public Money Public Code (Agenda item)

Date
Tuesday 27 September 2022Add to my calendar
Time
16:30 to
Location
ROC Nijmegen - Heyendaalseweg 98, 6525 EE Nijmegen
Organiser(s)
ICT Netwerk Nijmegen
Description

Dinsdag 27 septemberICT Netwerk Nijmegen (INN) organiseert een nieuwe bijeenkomst, dit keer rondom Public Money Public Code. We zijn te gast bij het Technovium ROC Nijmegen.

Waarom is software die geschreven is met belastinggeld niet beschikbaar als Vrije Software?

Over wetgeving die het nodig maakt dat publiek gefinancierde software geschreven voor de publieke sector beschikbaar gemaakt wordt onder een Vrije en Open Bronlicentie. Als het publiek geld is, dan moet het ook publieke code zijn.

Code die betaald is door iedereen moet beschikbaar zijn voor iedereen!

Bram Withaar en Wendy van den Eeckhout vertellen wat er bij de overheid, en bij de gemeente Nijmegen gebeurt met opensource software. Waarom is de overheid ermee bezig, wat doen we ermee, wat betekent dit voor inwoners, wat betekent het voor leveranciers? Zij sluiten af met een aantal uitdagingen waar we als overheid bij dit onderwerp nog voor staan. Er is ook tijd voor vragen en wat discussie.

Kim van Sparrentak, Europarlementariër, vertelt over haar politieke ervaringen en ambities rond open source software voor overheden en hoe de macht van big tech kan worden beteugeld door de politiek.

Verder zal de eerste Nijmeegse wethouder met de portefeuille 'digitalisering' Tobias van Elferen, zich voorstellen en komen vertellen over de actuele digitale plannen voor Nijmegen en hoe deze nieuwe portefeuille 'digitalisering' afwijkt van de focus op ICT vanuit eerdere colleges.

Kom naar deze MeetINN en je bent weer helemaal op de hoogte! Inloop vanaf 16:30u. Alles over het programma en locatie vind u op deze website, pagina MeetINN #22 - Public Money Public Code. Deelname is gratis, aanmelding verplicht.

Register