Zoek in de site...

Browser afsluiten na inloggen met SURFconext

Een aantal diensten die je als medewerker of student kunt gebruiken, worden niet door de universiteit zelf geleverd maar door een externe partij. Denk aan SURFspot of FileSender. Om toch veilig in te kunnen loggen met je u- of s-nummer en je Radboud-wachtwoord, wordt gebruik gemaakt van SURFconext om toegang te krijgen tot deze diensten. Om beveiligingsredenen is het belangrijk dat je – als je jouw werkplek deelt met anderen – de browser afsluit nadat je zo’n dienst hebt gebruikt.

Als je inlogt op een dienst die via SURFconext ontsloten wordt en je logt vervolgens uit, dan onthoudt de browser toch jouw inloggevens. Zonder expliciet opnieuw in te loggen, heb je – of de volgende gebruiker – nog steeds toegang tot de betreffende dienst of andere via SURFconext toegankelijke diensten. Pas als je de browser sluit, is de verbinding echt verbroken.

Het dringende advies is dan ook: gebruik je een dienst die ontsloten wordt via SURFconext en maken er meerdere mensen gebruik van jouw werkplek, sluit dan na gebruik de browser af!