Zoek in de site...

CERT-RU

CERT-RU is het Computer Emergency Response Team van de Radboud Universiteit. Dit team van deskundigen op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging coördineert en bewaakt de afhandeling van (ernstige) beveiligingsincidenten. Ook heeft het team een voorlichtende en adviserende rol.

Een incident melden

Een beveiligingsincident meld je in principe bij de ICT Helpdesk (tijdens kantoortijden). Zij schakelen indien nodig de CERT-RU in. Buiten kantoortijden kun je in dringende gevallen rechtstreeks contact opnemen met de CERT via (024) 361 08 18 of via mail: cert@ru.nl.

PgP key-ID

Voor communicatie die gevoelige informatie bevat kun je gebruik maken van PgP. Het PgP key-ID van CERT-RU is 0x6FC5001A en de Fingerprint van de publieke PgP sleutel van CERT-RU is F8FA 4E92 382D F76A 6455 A51B D9BA 0496 6FC5 001A.

Meer over de CERT-RU

CERT-RU behandelt meldingen vertrouwelijk en verstrekt alleen informatie over beveiligingsincidenten als dat noodzakelijk en relevant is voor de oplossing van een incident. Het team is bevoegd om een dienst of systeem van het RU-netwerk los te koppelen in geval daar ernstige risico’s mee gemoeid zijn. CERT-RU heeft geen bevoegdheden op het gebied van het zelf oplossen van beveiligingsincidenten: dit blijft de exclusieve verantwoordelijkheid van de betreffende eigenaren binnen de Radboud Universiteit.

De leden van CERT-RU zijn: Eric Caimmi, Peter van Campen, Jeroen Beekhuis (secretaris), Jacques Loonen, Fred Melssen,  Ronald Sarelse (voorzitter), Xandra Smits, Marek Tyc en Henk van Wijk. Voor contact: cert@ru.nl.

Geïnteresseerd in het Operational Framework van de CERT-RU? Die kun je hier downloaden (pdf, 109 kB).

Direct naar: RFC-2350