Zoek in de site...

Mijn Radboud-account

Jouw Radboud-account is een uniek account waarmee je in combinatie met je wachtwoord en (soms) multi factor authenticatie toegang krijgt tot de systemen van de universiteit.

Nieuwe student/medewerker

Als je bij de Radboud Universiteit gaat studeren of werken krijg je een Radboud-account. Je ontvangt een voorstel voor jouw Radboud-accountnaam. Deze kun je op dat moment accorderen of indien nodig aanpassen. Gebruik bij voorkeur je eigennaam en niet de naam van je partner.

Je Radboud-account en je Radboud-e-mailadres zijn gelijk: voornaam.achternaam@ru.nl*

Radboud-account activeren

Om je Radboud-account te activeren ontvang je een e-mail op je externe (privé) e-mailadres**. In deze e-mail staat beschreven hoe je jouw Radboud-account activeert. De activeringscode is een korte periode geldig en bedoeld om je persoonlijk wachtwoord aan te maken. Houd hierbij rekening met het Radboud-wachtwoordbeleid.

Weergave van je naam

Welke naam is zichtbaar en hoe pas je deze aan?
Lees: Weergavenaam en Radboud-accountnaam

Vragen

Studenten:

Dienst studenten zaken

Medewerkers:

ICT Helpdesk
024-36 22222

Radboud-account en MFA

In sommige gevallen gebruik je naast je Radboud-account en wachtwoord ook  Multi Factor Authenticatie (MFA) om toegang te krijgen tot systemen.
Meer over MFA ...

Mijn account - overgangssituatie

Alle medewerkers en studenten hebben sinds 2022 een Radboud-account. Oude accounts heb je (vooralsnog) nodig om bij bepaalde apps/systemen in te kunnen loggen. In de video wordt uitgelegd hoe de overgang verloopt en waarvoor je jouw Radboud-account kunt gebruiken.

Icoontjes bij inlogschermen

Je hebt in de overgangssituatie meerdere accounts. De icoontjes op inlogpagina's geven aan met welk account je in kunt loggen.


icoon_@-account -teken =
inloggen met je Radboud-account


 icoon_USEZ-account
inloggen  met je U-,S-,E-,Z-nummer

* Uitzondering Donders: donders.ru.nl en cpo.ru.nl blijven bestaan.
** Medewerkers hebben dit e-mailadres bekend gemaakt bij Human Resources. Voor studenten wordt gebruik gemaakt van het e-mailadres uit Studielink.