Zoek in de site...

SURFdrive synchroniseren met bestanden op pc, laptop etc

SURFdrive biedt de mogelijkheid om de bestanden die in de cloud staan, te synchroniseren met een map op je pc (of laptop, smartphone etc.). Daarvoor moet wel een zogenaamde SURFdrive-sync client op het apparaat worden geïnstalleerd.

SURFdrive-sync client installeren op door het ISC-beheerde werkplek

Op een door het ISC beheerde werkplek, kun je de SURFdrive-sync client installeren uit het zogenaamde 'Software Center'. Dat gaat als volgt: klik op de startbutton (met Windows-icoon) en klik op ‘Software Center’. Selecteer ‘SURFdrive ’ en klik op ‘Installeren’.

SURFdrive-sync client installeren op andere pc, laptop etc

Ben je Radboud-medewerker maar heb je geen door het ISC beheerde werkplek of wil je de SURFdrive-software (ook) installeren op een ander apparaat (laptop, tablet, smartphone) dan kun je de software downloaden en installeren. Let op: kies bij de configuratie een andere map dan standaard is ingesteld (zie 'Na de installatie'). Er is via deze pagina software beschikbaar voor Windows, iOs, Android, Linux.

Na de installatie

Standaard worden bestanden uit de cloud (SURFdrive) gesynchroniseerd met een map die hiervoor tijdens de configuratie op de C-schijf (de harde schijf) wordt aangemaakt. Wil je een andere plaats/map gebruiken, dan kun je dat tijdens de configuratie of op een later tijdstip aangeven. Let op:

  • Gebruik niet de D-schijf om bestanden die daar staan te synchroniseren met bestanden uit de SURFcloud. De D-schijf is ook toegankelijk voor anderen die op jouw pc inloggen, ook al doen ze dat met hun eigen u-nummer en Radboud-wachtwoord.
  • Als je besluit om de bestanden in de cloud te synchroniseren met bestanden in de persoonlijke map: bedenk wel dat er kosten zijn verbonden aan opslag van bestanden in de persoonlijke map.
  • Bestanden die anderen met je delen, komen in de map 'Shared'.

Niet alle mappen synchroniseren

Als je mappen wilt uitsluiten van synchronisatie (bijvoorbeeld om te voorkomen dat een map op je pc of in je persoonlijke map 'vol' loopt), open dan de SURFdrive-applicatie via het startmenu (met Windowsicoon), klik op ‘Alle programma’s' en dan achtereenvolgens op Algemeen, Bewerk, Genegeerde bestanden, Toevoegen, type de naam van de map in die je niet wilt laten synchroniseren en zet daar een vinkje voor. Advies is om dit in ieder geval voor de map Shared te doen (bestanden die anderen met jou delen).