Zoek in de site...

Elektronisch ondertekenen in Osiris (docenten)

Om de invoer van toetsresultaten, door docenten, in Osiris extra te beveiligen maakt de universiteit gebruik van ‘elektronisch ondertekenen’. Op het moment dat een docent in Osiris toetsresultaten wil ondertekenen vraagt het systeem om een verificatie om zijn/haar identiteit te bevestigen door middel van MFA.

Na het elektronisch ondertekenen zijn de resultaten direct vastgesteld - zonder tussenkomst van de onderwijsadministratie van de faculteit - en daardoor direct zichtbaar voor de student in OSIRIS-Student.

Medewerkers van de Radboud Universiteit kunnen op twee manieren elektronisch ondertekenen:

  • TIQR-code scannen met je smartphone
  • Alternatief: Yubikey token

RadboudUMC-medewerkers gebruiken de Microsoft Aunthenticator Applicatie op hun telefoon. Klik hier voor meer informatie.

TIQR-code scannen met je smartphone

Elektronisch ondertekenen gebeurt door het scannen van een zogenaamde TIQR-code met een smartphone.

Alternatief: Yubikey

Voor docenten die niet de beschikken over een smartphone is er als alternatief een YubiKey token. De YubiKey is een usb-stick die je in je computer/laptop steekt en waarmee jeelektronisch ondertekent. De YubiKey wordt eenmalig gratis verstrekt. Als je de YubiKey verliest dan moet je zelf een nieuwe aanschaffen via de ICT Helpdesk.

Eenmalige registratie

Ben jij docent? Om gebruik te maken van 'elektronisch ondertekenen' is het nodig om eenmalig MFA te activeren/registreren en je te identificeren bij het aanspreekpunt van je faculteit, de zogenaamde Registration Authorities.  Hiervoor krijg je een oproep.