Zoek in de site...

Houd je werkplek up-to-date

Het is altijd van belang om laptops, computers, telefoons etc. te blijven voorzien van de laatste (security) updates. Dit geldt voor privé-apparaten en voor Radboud-apparaten.

Kom je niet wekelijks op de campus? --> actie vereist

alarmWerk je thuis op een Radboud-laptop, dan is het van belang eens per week updates ‘op te halen’ en/of te installeren. Zet eduVPN aan en kies een van de twee onderstaande methode. Vergeet ook niet eens per week je laptop opnieuw op te starten. Sommige updates werken pas nadat je opnieuw hebt opgestart.

Automatisch updaten:

Zet minimaal twee uur je eduVPN verbinding aan, de updates worden vervolgens automatisch bijgewerkt. Zet je laptop na het uur uit zodat je hem de volgende keer op kan starten.

Handmatig updaten:

Het is ook mogelijk om de updates voor je Radboud-laptop actief op te halen. In de handleiding (pdf, 783 kB) staan de te doorlopen stappen.

*Radboud-Mac: Als je op een Mac werkt worden de updates automatisch uitgevoerd.

Ben je elke week op de campus?

Updates worden automatisch uitgevoerd.

  • Vaste, door ISC-beheerde, werkplekken worden automatisch voorzien van de laatste updates.
  • Laptop, die op de campus verbonden zijn met het vaste netwerk halen ook automatisch de laatste updates op.

-----------------

Werk je op je eigen apparaat?

Als je niet ingesteld hebt dat updates automatisch uitgevoerd worden is het van belang in de gaten te houden of er updates zijn van bijvoorbeeld je beveiligingssoftware of Windows. Ook hiermee hou je jouw apparaat up-to-date.

Nog geen anti-virus op je privé-laptop of PC. Via SURFspot kun je gratis gebruik maken van F-secure.

-------------

eduVPN

Heb je eduVPN nog niet op je laptop geïnstalleerd? Ga naar eduVPN installeren en klik daar vervolgens op de onderstreepte tekst 'algemene handleidingen'. De website van Surf wordt geopend. Hier kun je eduVPN voor je apparaat downloaden.

Vragen?

Neem contact op met de ICT Helpdesk via e-mail, chat of telefonisch (024- 36 22222).