Zoek in de site...

VPN (Virtual Private Network)

Button Ned

VPN gebruik je om een veilige verbinding te leggen met internet en toegang te krijgen tot afgeschermde systemen van de Radboud Universiteit. Bij de Radboud Universiteit gebruiken we eduVPN van SURF.

Na eenmalig installatie van eduVPN kun je gebruik maken van twee soorten VPN-verbindingen:

 1. Institute Access: veilige internetverbinding naar de Radboud Universiteit om toegang te krijgen tot specifieke applicaties. Deze verbinding is noodzakelijk om gebruik te maken van een aantal diensten van de Radboud Universiteit zoals, het overnemen van je werkplek (remote desktop), BASS-Finlog en elektronische tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek.
 2. Secure Internet: veilige internetverbinding voor privégebruik om veilig te internetten vanuit bijvoorbeeld een openbaar Wifi netwerk, handig voor het gebruik van streaming diensten op vakantie.

eduVPN installeren

Bij de Radboud Universiteit gebruiken we eduVPN van SURF voor onze VPN diensten. Om eduVPN te gebruiken installeer je eenmalig software op je computer, tablet, laptop of telefoon. Op de site van SURF vind je onder andere de algemene handleidingen.

Bij de instellingen kies je het volgende:

 • Instituut: Radboud University
 • Vul je u-, s, of e-nummer in
 • Autoriseer ‘Surf conext’
 • Geef nogmaals toestemming
 • Kies het juiste profiel
  - Medewerker of student: Radboud-Institute
  - Externe medewerker: RU-Guest. Als externe medewerker kun je eduVPN aanvragen in de Accountportal. (na inloggen > klik op het winkelwagentje > autorisaties > eduVPN RU-Guest aanvragen).

Wekelijks updates ophalen

Werk je thuis op een Radboud-laptop? Vergeet niet eens per week ‘updates op te halen’. Als je per week minimaal een uur je eduVPN-verbinding aan hebt staan gebeurt dit automatisch. Door tijdig update op te halen houd je jouw laptop en de systemen van de universiteit veilig.

Vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met de ICT Helpdesk: 024 – 36 22222.