Zoek in de site...

Email en agenda

emailiconhdpi

Iedere student en medewerker van de Radboud Universiteit beschikt over e-mail en een digitale agenda van Microsoft Exchange. Op iedere (door ILS beheerde) Radboud-werkplek kun je de Radboud-mail en –agenda gebruiken via Outlook. Daarnaast kun je overal ter wereld je mail lezen met de Outlook Web App.

Wil je grote bestanden versturen? Maak dan gebruik van FileSender.

Wil je een (mogelijke) phishingmail melden? Kijk bij Phishing herkennen en melden.

Outlook

Je kunt Outlook (in het Office-pakket) gebruiken om je mail te lezen. In Outlook geeft je jouw inlognaam (je u-, e- of s-nummer in voorafgegaan door ru\) en Radboud-wachtwoord op. Als naar de naam van de mailserver wordt gevraagd vul je mail.ru.nl in. Als Outlook niet op je laptop of pc staat, dan kun je dit voordelig downloaden via www.surfspot.nl

In Outlook is het mogelijk je agenda en email met anderen te delen. We raden aan om zoveel mogelijk met de standaard instelling te werken en nooit privacygevoelige informatie op te nemen. Bekijk bij ‘Agenda veilig delen’ of ‘Mailbox, of contacten delen’ de instructies.

Outlook Web App

Ga naar https://mail.ru.nl. Vul bij gebruikersnaam je s-nummer in voorafgegaan door ru\.

Ben je uitgenodigd door een medewerker van de Radboud Universiteit voor een functionele mailbox? Lees hier hoe je hierop kan inloggen op een functionele mailbox.

IMAP- of POP3

Soms wil je gebruik maken van IMAP of POP3-instellingen om mail te lezen en versturen. Je beschikt in dat geval niet over alle functionaliteit van de RU-mail en -agenda (geen: agenda, contactpersonen, taken etc.). Lees in de handleiding welke stappen je moet doorlopen.

Handleidingen

Voor het gebruik van de Radboud e-mail / agendavoorzieningen is een aantal handleidingen beschikbaar.