Off campus studeren

eduVPN

Controleer hier of je een VPN verbinding nodig hebt of niet. Op de site van SURF staan de algemene handleidingen over eduVPN.

eduVPN en digitale toegang tot de Universiteitsbibliotheek
Studenten kunnen ook buiten de campus gebruik maken van de digitale bibliotheek van de Radboud Universiteit. De ingang is dan de homepage van de Universiteitsbibliotheek.

Op het moment dat je toegang zoekt tot een systeem of elektronisch tijdschrift wordt via een pop-up gevraagd om in te loggen. Hiervoor gebruikt je jouw Radboud Universiteit- of Radboudumc-inlog.

Als je gebruikt maakt van een apparaat dat niet rechtstreeks is aangesloten op het vaste campusnetwerk heb je eduVPN nodig om toegang tot te krijgen tot de elektronische tijdschriften en zoeksystemen.

RU-Coffcampusiconhdpionnect

Met RU-Connect kun je van buiten de campus (of als je op de campus bent, maar je device is niet rechtstreeks  aangesloten op het vaste campusnetwerk) toegang krijgen tot de bestanden in werkgroepmappen waarvoor je bent geautoriseerd.

Online vergaderen of chatten?

Er zijn diverse (gratis) mogelijkheden om online te vergaderen. Let op dat je nooit via online vergadermiddelen vertrouwelijke informatie deelt. Bespreek vertrouwelijke informatie telefonisch. Deel je documenten op een veilige manier (Bestanden veilig opslaan en delen) en niet via een online vergadermiddel.

De universiteit geeft ondersteuning op het gebruik van Zoom en Teams als je al over bent naar M365.