Werkgroepmappen

Via de Accountportal kunt u zelf een werkgroepmap aanmaken en deze map delen met personen waarvan u wilt dat deze toegang hebben. Hoe dit precies in zijn werk gaat is hier terug te vinden: RU Bestandsmappen

Over Identity Management

Identity Management zorgt ervoor dat medewerkers, studenten of externen gebruik kunnen maken van de universitaire ICT-voorzieningen waarvoor ze bevoegd zijn. Op het moment dat iemand geregistreerd is door een centrale afdeling, ontvangt hij een Radboud-account. Als de overeenkomst met de Radboud Universiteit wordt beëindigd, wordt het account automatisch afgesloten.

Het Radboud-account is een persoonlijk account dat toegang biedt tot een groot aantal centrale en decentrale ICT-voorzieningen. Medewerkers en studenten krijgen over het algemeen standaard toegang tot de meeste voorzieningen. Bij gasten en cursisten is dit niet het geval, dan moet de betreffende voorziening eerst aangevraagd worden. Gebruikers kunnen dit over het algemeen zelf doen via de Accountportal. Kan dit (nog) niet dan loopt de aanvraag via de verantwoordelijke of leidinggevende.

In de Accountportal kan een gebruiker veel zaken zelf snel regelen. Soms moet een aanvraag nog wel worden goedgekeurd door een verantwoordelijke/leidinggevende. Gebruikers kunnen altijd de status van de aanvraag terug zien in de Accountportal.

Ondersteuners

Voor ieder type RU-account zijn er verschillende specialistische ondersteuners beschikbaar die uw vragen het beste kunnen beantwoorden. Kijk daarom goed bij wie u moet zijn voor een zo snel mogelijke afhandeling van uw vragen.

Bent u student (S-nummer);
Neem dan contact op met de balie Dienst Studenten Zaken via: balie@dsz.ru.nl

Bent u medewerker (U-nummer);
Neem contact op met de ICT Helpdesk

Bent u gast (E-nummer, Z-nummer) en heeft u vragen over;

1. Toegang tot Brightspace?
Neem contact op met icto@ru.nl

2. Toegang tot de In'to Languages website?
Neem dan contact op met In'to Languages via: info@into.ru.nl

3. Overige vragen over u Radboud-account?
Neem via de ICT Helpdesk contact op met uw lokale werkplekondersteuners.

Wilt u meer weten over het Radboud 'Identity & Access Management', neem dan contact op met:
Functioneel beheer IAM
Email: IAM