Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Societal impact

Als universiteit voelen wij een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven. Onze samenleving staat voor complexe uitdagingen die vragen om interdisciplinaire samenwerking. Daarom kiest de Radboud Universiteit nadrukkelijk voor sterke disciplines in de breedte, en samenwerking tussen de disciplines. We geven duurzaamheid een prominente plek in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Zo werken we aan de oplossingen die de wereld de komende decennia nodig heeft en dragen daarmee bij aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Lees hier meer over hoe we impact maken.

Op zoek naar een zoekmachine die niet alles van je weet

Djoerd Hiemstra

Zoek je iets op internet, dan gebruik je Google. Daardoor komt dat bedrijf wel erg veel over je te weten en dat zit steeds meer mensen dwars. Kan het ook anders? Jazeker, denkt Djoerd Hiemstra, hoogleraar Federated Search aan de Radboud Universiteit.

  • Meer impactverhalen

Samenwerken

Heb je een idee? Wil je gebruik maken van apparatuur of labfaciliteiten? Bedrijven, organisaties en instellingen (publiek of privaat) kunnen op uiteenlopende manieren met ons samenwerken:

  • Faciliteiten gebruiken
  • Projectonwikkeling
  • Onderzoek in opdracht
  • Advies

Crowdfunding

Met behulp van crowdfunding kunnen we belangrijk onderzoek doen en iets teruggeven aan de samenleving. Zoals een (wetenschappelijk) kinderboek over dyslexie, een democratiespel of de digitalisering van Surinaamse slavenregisters.

Bezoek een evenement

Wetenschapsevenementen

Wetenschapsfestivals, sterren kijken op de campus, open dagen bij een onderzoeksinstituut en thema-avonden over een actueel onderwerp. Bekijk onze evenementen.

Radboud Research Facilities

Gebruik maken van innovatieve apparatuur of labs? Via Radboud Research Facilities stellen wij onze faciliteiten beschikbaar voor bedrijven en organisaties.

Start-ups

startup

In de afgelopen 25 jaar hebben ongeveer 700 Radboud academici een bedrijfsinitiatief genomen, met in totaal ruim 5.000 nieuwe banen. Wetenschappers en studenten die een start-up idee hebben kunnen terecht bij Mercator Launch.