Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Onderzoek: christendom en onderzoek in Igalaland

Subsidie van het Nijmeegse Feminisme en Religie Fonds

Ik heb mijn veldwerk in Igalaland (Nigeria) uitgevoerd van november 2021 tot maart 2022. De subsidie van het Nijmegen Feminisme en Religie Fonds heeft in grote mate bijgedragen aan het succes van het veldwerk. Het heeft mij geholpen om mijn vliegtickets (naar Nigeria en terug naar Nederland) te betalen. Ook heb ik een goed opnameapparaat kunnen betalen, mijn vervoer (binnen Nigeria) naar de onderzoekslocaties kunnen bekostigen, en maaltijden voor de onderzoeksdeelnemers kunnen organiseren. Al met al heeft het fonds mij geholpen om de interviews zonder veel stress succesvol te laten verlopen.

Lees onderaan de pagina hoe subsidie voor onderzoek kan worden aangevraagd.

New Project (8)

Christendom en Ontwikkeling in Igalaland: Pastorale uitdagingen en vooruitzichten

Dit praktijkgerichte onderzoek bestudeert het christendom in Igalaland (Nigeria) met behulp van empirische methoden. Het beschrijft hoe mensen in Igalaland de volgende kwesties in relatie tot hun geloof opvatten: (a) individuele en maatschappelijke sociaal-economische omstandigheden (armoede, ondervoeding, onderwijs, gezondheidszorg, etc); en (b) de rol van vrouwen en genderongelijkheid. In hoeverre beïnvloeden deze kwesties het individuele en collectieve leven? Wat is de relatie tussen opvattingen over deze kwesties en geloof? De studie wil bijdragen tot een evolutie naar sociale structuren die bijdragen tot rechtvaardigheid en gelijke behandeling van mannelijke en vrouwelijke kinderen, mannen en vrouwen, in het bijzonder onder het Igala volk. Naast een beschrijvend deel, zal deze studie voorstellen doen over wat er moet gebeuren om de huidige situatie te verbeteren. Rekening houdend met het beschrijvende deel over de ervaringen en zorgen van de mensen van Igalaland zal het onderzoek bijdragen aan een pastoraal plan voor het streven naar individuele en collectieve transformatie, vooral voor de "achterblijvers", in het bijzonder de armen, vrouwen zonder formeel onderwijs, en anderszins gemarginaliseerde minderheden.

Vraag ook subsidie aan voor jouw onderzoek

Het Nijmeegs Fonds voor Feminisme en Religie stelt financiële middelen beschikbaar voor studenten en wetenschappers die studeren of onderzoek doen in dit vakgebied. Ben jij onderzoeker of student in dit vakgebied en ben jij op zoek naar subsidie om jouw onderzoek te bekostigen? Dien dan jouw aanvraag in vóór 1 juli en wellicht ontvang jij subsidie.

Voor een subsidie aanvraag kun je contact opnemen met Lisette Pals via lisette.pals@ru.nl.


Christendom en Ontwikkeling in Igalaland