Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Het Radboud Studentenfonds

Het Radboud Studentenfonds ondersteunt het actieve studentenleven in de overtuiging dat het een positief effect heeft op de ontwikkeling en het welzijn van studenten.

Het studentenwelzijn staat onder druk: burn-out, stress, prestatiedruk en sinds maart 2020: eenzaamheid en extra zorgen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat persoonlijke problemen zijn uitvergroot, ook bij studenten. Maar liefst 66% van onze studenten geeft aan een negatievere gemoedstoestand te ervaren dan voor de coronacrisis.

De Radboud Universiteit heeft veel aandacht voor het welzijn van haar studenten. Als aanvulling hierop ondersteunt het Radboud Studentenfonds initiatieven die door studenten zelf zijn bedacht. Door studenten, voor studenten!

Wilt u helpen deze initiatieven te realiseren? Dat kan via ons donatieplatform, deze Tikkie of een donatie op IBAN NL84 ABNA 0248 6906 55 ten name van 'Stichting Radboud Fonds' onder vermelding van ‘307509 Radboud Studentenfonds’. Namens de studenten van de Radboud Universiteit; hartelijk dank!

Voorbeelden van studenteninitiatieven die een subsidie ontvingen:

Perplex Nijmegen perplex2

Perplex Nijmegen is één van de projecten die door het Radboud Studentenfonds gesubsidieerd is. De vereniging richt zich op het welzijn van studenten door een community te bouwen waar studenten terecht kunnen als ze eenzaam zijn, last hebben van burn-outs of nieuwe vrienden willen ontmoeten. Zo organiseren ze elke dinsdagavond studentendiners en kun je er studeren wanneer er geen plek is in de UB.

Frisse GedachtesScreenshot 2020-12-16 at 11.32.58

Ook het platform Frisse Gedachtes wordt gesteund door het Radboud Studentenfonds. Frisse Gedachtes is een gratis platform waar je anoniem met psychologiestudenten of ervaringsdeskundigen in contact kunt komen. Studenten kiezen zelf de student met wie ze willen chatten, bellen, videobellen, of zelfs in het echt afspreken.

Het Radboud Studentenfonds, onderdeel van het Radboud Fonds, is in 2020 opgericht met een gedeelte van het vermogen van het voormalige universiteitsfonds SNUF. Voor meer informatie over het Radboud Studentenfonds kunt u hier contact met ons opnemen.