Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Research & Impact

Radboud Innovation is een kennistransfer-afdeling van de Radboud Universiteit. Wij helpen wetenschappers van alle faculteiten bij het creëren van sociale, culturele en economische meerwaarde van hun kennis en expertise. Daartoe ondersteunen wij bij het tot stand brengen van samenwerkingsprojecten met publieke en/of private partijen. Daarnaast begeleiden we aanvragen van onderzoeksfinanciering, het oprichten van start-ups en spin-offs, en IP- en octrooiprocedures. Op deze manier stimuleren we de ontwikkeling van nieuwe innovaties en het genereren van maatschappelijke impact.

Radboud Universiteit en Logoclicks slaan handen ineen voor innovatieve afasie-app

Het is zo normaal om te kunnen praten, je denkt er haast niet over na. Toch is voor meer dan 30.000 mensen met afasie in Nederland ‘gewoon praten’ niet vanzelfsprekend. Daarom bundelen Radboud Universiteit en Logoclicks hun krachten om met SimpTell één platform te creëren voor mensen met afasie. Dit platform geeft mensen met afasie concrete handvatten om zich weer te kunnen uiten.

Lees verder

Radboud Research Facilities

Werk je als bedrijf of wetenschapper aan een innovatie waarvoor je een van de high-end unieke onderzoeksfaciliteiten van de Radboud Universiteit kunt gebruiken? Neem dan contact op met Radboud Research Facilities of mail naar Radboud Innovation.

Publiek-private samenwerking

Radboud Innovation biedt ondersteuning bij het opzetten van kortere of langere samenwerkingsprojecten tussen wetenschappers en bedrijven, culturele of maatschappelijke instellingen en overheden. Het team van Radboud Innovation helpt bij het vormen van evenwichtige consortia en bij het zoeken naar en verwerven van financiering om deze samenwerking mogelijk te maken. Ben je geïnteresseerd in een samenwerkingsproject met de Radboud Universiteit? Neem contact op met Radboud Innovation of ga naar Projectontwikkeling in samenwerking met de Radboud Universiteit voor meer informatie.

Mercator Launch

Ben jij een wetenschapper of student en geïnteresseerd in het ondernemerschap? En heb jij een goed idee voor een startup? Neem contact op met Mercator Launch! Je kunt er terecht voor business coaching, je ontmoet er andere ondernemers en je kunt het IMPROVE-programma volgen waarin jij in 12 weken klaargestoomd wordt voor het ondernemerschap.

merclogo

Grant Support

Radboud Innovation heeft uitgebreide kennis in huis over regionale, nationale en Europese financieringsvormen voor onderzoeksprojecten. We geven wetenschappers advies bij het aanvragen van deze onderzoeksubsidies. Daarnaast bieden wij intensieve en persoonlijke ondersteuning bij het schrijven van aanvragen en bij de voorbereiding van interviews. Bezoek voor meer informatie de subsidiewebsite (Radboudnet) of mail naar Radboud Innovation.

Octrooien & IP

Radboud Innovation adviseert en begeleidt wetenschappers bij kennisbescherming en kennisoverdracht zoals het vastleggen van IP in bijvoorbeeld octrooien en het overdragen van octrooien naar (spin-off) bedrijven of andere instellingen. Neem contact met Radboud Innovation voor meer informatie. Of bekijk de door de Radboud Universiteit vastgestelde Algemene Regels ten behoeve van Kennisbescherming en Kennisexploitatie van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC.