Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Overzicht spin-offs

Coiled Therapeutics (2018)
COILED (Center of Open Innovation for Lead Discovery) is een samenwerkingsinitiatief voor drug discovery, dat toonaangevend academisch biomedisch onderzoek combineert met medicinale chemie op een industriële standaard om zo innovatie te versnellen.

3DNeuro (2017)
3Dneuro, een spin-off bedrijf van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior, maakt hulpmiddelen voor elektrofysiologie.

Machine2Learn (2017)
M2L combineert het nieuwste academische onderzoek, een uitzonderlijk begrip van AI en hun eigen softwareontwikkeling. Op deze manier biedt M2L end-to-end AI-oplossingen voor innovatieve organisaties in de industrie, de medische sector en de dienstensector.

Neurodrug Research (2017)

BioMed Elements (2016)
BioMed Elements streeft ernaar biomaterialen te ontwikkelen die levens zullen verbeteren. Het bedrijf richt zich op biomaterialen op basis van biocompatibele en afbreekbare biopolymeren. BioMed Elements ontwikkelt, produceert en levert biomaterialen voor toepassingsgebieden zoals wondbehandeling, medische esthetiek, orthopedie, tissue engineering en cosmetica.

Stichting Privacy by Design (2016)
De stichting Privacy by Design bevordert de ontwikkeling en het gebruik van open, privacy-vriendelijke en goed-beveiligde ICT. Meer in het bijzonder richt de stichting zich op de ontwikkeling en het gebruik van het eigen systeem IRMA, waarmee op een privacy-vriendelijke, beveiligde manier specifieke eigenschappen van personen vrijgegeven kunnen worden.

Het Pad (2015)

ReSnap (2015)
ReSnap heeft een snellere en eenvoudigere manier gevonden om online fotoboeken te maken. Op basis van de fotoset kijkt de slimme editor naar enkele factoren - zoals fotoresolutie en emotionele waarde - om de mooiste foto's te selecteren voor een uniek fotoboek.

E-Assyst (2015)
E-Assyst is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve mobile health voor preventie en behandeling van kansspelverslaving.

Cytofind Diagnostics (2014)
Cytofind Diagnostics streeft naar de kwantificering en analyse van circulerende tumorcellen (CTC's) om de behandeling van uitgezaaide kanker te verbeteren. De CTC-detectiemethode is gebaseerd op een combinatie van een zeer innovatieve picodroplet-based microfluïdische technologie voor de analyse van afzonderlijke cellen en de metabole kenmerken van tumorcellen.

ProtInhi (2014)
Protinhi ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen tegen ziekten met een hoge medische behoefte, gericht op proteaseremming. De focus van ProtInhi ligt op aankomende virale bedreigingen, met name op Dengue.

Secmatix (2014)
Dit biomaterialenbedrijf is een samenwerking tussen de Molecular Materials Group en het Radboudumc. Het bedrijf is opgericht om de Nijmegense 'super gel' te commercialiseren en ontwikkelt nieuwe adaptieve wondverbanden, biogels voor medicijnafgifte en regeneratieve geneeskunde platforms.

Synaffix (2013)
Synnafix is een toonaangevende innovator op het gebied van antilichaam-medicijnconjugaten (ADC's). Hun visie is om de voorkeurspartner te worden bij de ontwikkeling van deze complexe biologische therapieën.

Apps4Air (2013)

Pansynt (2012)
Pansynt is een spin-off van het Radboudumc en de Radboud Universiteit, gericht op de ontwikkeling van innovatieve kleine moleculen om de metabole route rond pantotheenzuur (vitamine B5) te moduleren.

Drug Target ID (2012)
Drug Target ID bouwt uitgebreide moleculaire signaleringslandschappen die ten grondslag liggen aan complexe genetische aandoeningen om nieuwe diagnostische biomarkers en targets voor geneesmiddelen vast te stellen.

NovioSense (2012) 
NovioSense is een spin-out van Fraunhofer IMS in Duisburg, NovioTech b.v. en de Radboud Universiteit. De NovioSense-technologie is een draadloos platform voor niet-invasieve monitoring van ziektebiomarkers in traanvloeistoffen.

GATT Technologies (2011)
GATT Technologies BV is opgericht door Johan Bender, met de ambitie om een superieur platform voor synthetische chirurgische hemostaten en afdichtingsmiddelen te ontwikkelen, waarmee alle gewenste functies in medische hulpmiddelen te bundelen.

Solar Swing (2011)
Solar Swing richt zich op de ontwikkeling en productie van daglichtregelsystemen die tegelijkertijd energie opwekken door slimme integratie van hoogrendement fotovoltaïsche cellen.

OGS Systems (2011)

Chardon Pharma (2011)
Chardon Pharma is een incubator die wetenschappelijke ideeën ontwikkelt tot commerciële projecten.

TeraOptronics (2010)

NovioTech (2010)
NovioTech zet zich in voor het op de markt brengen van nieuwe technologische oplossingen. NovioTech werkt samen met de Radboud Universiteit om een aantal technologieën ontwikkeld in het organische chemiecluster van het Institute for Molecules and Materials te valoriseren.

ReRa Solutions (2010)
ReRa Solutions ontwikkelt fotovoltaïsche tools en software. Het bedrijf helpt onderzoeksinstituten bij hun uitdagingen op het gebied van zonnecelmetingen.

Sphere Fluidics (2010)
Met nieuwe analytische instrumentatie en gezamenlijke onderzoeksdiensten maakt Sphere Fluidics een snelle screening en karakterisering van afzonderlijke cellen en hun biologische producten mogelijk. Toepassingen liggen in (biotherapeutisch) onderzoek, bioproductie, celtherapie, medicijnontwikkeling en diagnostiek.

TF2 Devices  (2010)
TF2 Devices richt zich op de ontwikkeling en productie van dunne-film III-V-devices op basis van de epitaxiale lift-off (ELO) techniek. Deze techniek biedt voordelen voor verschillende (opto)elektronische apparaten.

Optimal Planet (2008)
Optimal Planet bestaat om duurzaamheid en circulaire economie concreet en toetsbaar te maken en daardoor de wereld leefbaarder te maken en te houden. Met Optimal SCANS helpen zij hun klanten om hun organisatie,  leveranciers, diensten en producten te toetsen, te ranken en te monitoren.

FutureChemistry (2007)
FutureChemistry ontwikkelt, implementeert en verkoopt microreactor hardware en procedures voor het optimaliseren en screenen van chemische reacties en processen.

Promedas (2006)

Encapson (2005)
Encapson richt zich op aangepaste synthese van functionele polymeren en ontwikkelt inkapselingstechnologie op basis van blok copolymeren.

ModiQuest (2004)
Develops and commercializes novel proprietary therapeutic and diagnostic antibodies. ModiQuest applies innovative technologies including differential proteomics in the identification of disease related protein modifications.

Sensor Sense (2004)
An innovative company specialized in the development and commercialization of highly sensitive and selective laser-based gas detectors for scientific and industrial applications. Furthermore, we offer peripheral equipment indispensable to perform successful trace gas analysis.

Spinnovation (2004)
Specialised in performing contract research and supplying contract analysis services to support the Pharma, Food, Chemical & Polymer industries. In addition to NMR methods and techniques, Spinnovation offers services based on hyphenated technologies such as LC-MS, LC-NMR, LC-SPE-NMR, LC-SPE-NMR-MS.

Chiralix (2002)
Focusses on the development and supply of chiral 'drug-like' building blocks on research-scale for drug discovery and early development.

B-WARE (2002)
Onderzoekcentrum B-WARE is een spin-off bedrijf van de afdeling Aquatische Ecologie & Milieubiologie. B-WARE verricht toegepast en wetenschappelijk onderzoek naar de chemische en ecologische processen die bepalend zijn voor de natuurkwaliteit, het waterbeheer en het functioneren van ecosystemen.

Syntarga (2001)
Develops releasable linker technologies and products for site-specific and efficient targeted drug release. Aquired by Synthon in 2011.

GX Software (1998)
GX Software bouwt slimme technologische oplossingen voor elke marketinguitdaging. Van het verhogen van de conversie tot het efficiënt maken van digitale dienstverlening. Dat doen ze voor elk kanaal: van website tot Mijn Omgeving en van e-mail tot webshop.

Smart Research (1997)
SMART Research ontwikkelt lerende en redenerende modellen op basis van Big Data met oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Denk hierbij aan modellen die klantgedrag voorspellen, fraude detecteren of proactief onderhoud voorspellen (predictive maintenance). SMART Research levert research & development (R&D) diensten van consultancy tot volledige applicatie ontwikkeling.

Mercachem (1997)
Provides high-quality chemistry services for clients who require a small-molecule solution. Currently, Mercachem employs approximately 150 people in Nijmegen (NL) and Prague (CZ).

stITPro (1995)
StITPro verstrekt subsidies aan ICT-projecten. StITPro wil hiermee bereiken dat er software wordt ontwikkeld voor educatieve en maatschappelijk relevante doelen.

InterNLnet (1995)
InterNLnet bedient vanuit de universiteitscampus in Nijmegen klanten met internetoplossingen. Met passie voor technologie, innovatie en met als doel om het ondernemers gemakkelijker te maken.

Stichting Bargerveen (1993)
Stichting Bargerveen werkt aan een duurzaam herstel en behoud van natuur. Door onderzoek, beheerexperimenten en monitoring, ontwikkelen zij ecologische kennis en vertalen deze in nauwe samenwerking met terreinbeheerders naar de praktijk.

Tunix (1993)
TUNIX Digital Security levert een volledig dienstenpakket op het gebied van netwerkbeveiliging. TUNIX biedt een unieke combinatie van ontwerp, implementatie en beheer van hoogwaardige Internet security-oplossingen.

ChampionChip (1993)
ChampionChip invented a timing system for mass running events, using chips on athletes and electromagnetic receptors at the start and finish lines. Once again, this system was a world first. ChampionChip decided to join forces with AMB i.t. in 2008. They merged into the new brand MYLAPS Sports Timing.

Synthon (1991)
Produces pharmaceuticals and is by far the largest spin-off company of the Faculty of Science, now employing over 1250 people worldwide. Synthon is committed to delivering affordable medicines through innovative science.

AIA Software (1988)
AIA Software was een aanbieder van managementsoftware voor klantcommunicatie (Customer Communications Management, CCM). Het bedrijf is in 2015 overgenomen door Kofax.

NTS Optel (1986)
NTS Optel’s unique combination of optics, software, electronics and mechanical expertise set helps OEM’s in the Semiconductor, Analytical & Lifesciences sectors that want to design, develop, manufacture customized high precision end-to-end optical measurement and testing solutions and opto-mechatronic modules at speed.

AT Computing (1985)
AT Computing is de grondlegger van UNIX-kennis in Nederland. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot hét kennisinstituut in open source technologieën zoals UNIX en Linux, Atop, configuration management tools zoals Ansible en Puppet, DevOps tooling en programmeertalen zoals Python, Golang, C++ en C. Sinds eind 2017 maakt AT Computing deel uit van de Vijfhart groep.