Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Decanen / Docenten

De Radboud Universiteit hecht waarde aan een goede en structurele samenwerking met schooldecanen. Via decanenkringen en individuele contacten wisselen we informatie uit over de oriëntatiemogelijkheden van vwo-scholieren. Daarnaast organiseren we jaarlijks een decanendag.

Decanendag

Voor leden van alle decanenkringen (en andere geïnteresseerden) organiseert de Radboud Universiteit elk jaar in mei een Decanendag. Afgelopen 12 mei 2022 vond de Radboud Decanendag plaats. Hier kun je de presentaties vinden van die dag:

Voorlichting

Een stand op een informatiemarkt, een presentatie voor leerlingen of hun ouders of voorlichting over specifieke opleidingen: de Radboud Universiteit komt graag naar jullie school met (online) voorlichting op maat.

Aansluiting VO-HO

  • Wil je ondersteuning bij de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden van leerlingen, zodat ze beter zijn voorbereid op het hoger onderwijs? Bestel dan nu een gratis waaier van de leerlijn onderzoeksvaardigheden. 

  • Daarnaast zijn we onderdeel van het platform VO-HO, waarmee we willen bijdragen aan een betere aansluiting van het voortgezet onderwijs-hoger onderwijs.
  • Via het programma Regionale Aansluiting zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd met als doel het verbeteren van de aansluiting.

Try-out 4 vwo

Tijdens een Radboud Try-out volgen 4 vwo-scholieren een themacollege dat aansluit bij hun profiel en krijgen ze een rondleiding over de campus. Ook ontdekken ze wat studeren inhoudt, het verschil tussen hbo en de uni is en nog veel meer.

Het profielkeuzespel

Het spel ProfiLeren helpt leerlingen bij het maken van hun profielkeuze. Met behulp van dit spel gaan zij aan de slag met eigenschappen-, activiteiten- en beroepenkaarten.

Ondersteuning lessen & nascholing

Bekijk wat we aanbieden op het gebied van: gastlessen, lespakketten en onderwijsmodules. Zoek je nascholing? Ontdek dan ons grote aanbod.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom studiekeuze en voorlichtingsevents voor scholieren en decanen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Handouts

Help leerlingen bij hun studiekeuze met onze flyers en handouts.

verschilhbouni

Radboud Video's

Studenten en scholieren vertellen over hun ervaringen met profielkeuze, studiekeuze en studeren in Nijmegen. Leuk om in de (mentor)les te laten zien!