Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Handouts om te printen of online te verspreiden

Om je te helpen bij de ondersteuning van scholieren in het profiel- of studiekeuzeproces, heeft de Radboud Universiteit een aantal printables ontwikkeld. Deze kun je uiteraard ook online verspreiden. De handouts zijn in drie categorieën ingedeeld: Profielkeuze, Studiekeuze en Opleidingen. Je kunt ze zelf gemakkelijk printen of bij ons aanvragen.

Handouts Studiekeuze

Introductieflyer Radboud Universiteit

Welke opleidingen biedt de Radboud Universiteit? En wat is nou eigenlijk 'typisch Radboud'? In deze kennismakingsflyer staan algemene weetjes over de universiteit en haar opleidingen.

Samenhang tussen opleidingen

Om scholieren te stimuleren om ook eens verder te denken dan de opleidingen die ze al in hun hoofd hebben, hebben we een schema gemaakt waarin je de samenhang tussen onze bachelors kun zien.

Verschil hbo en universiteit

Veel mensen gaan ervan uit dat scholieren na het vwo automatisch naar de universiteit gaan. Maar de vraag is of academisch onderwijs wel het beste bij ze past. Ze kunnen namelijk ook kiezen voor een hbo-opleiding met een ander soort aanpak. Wat het verschil is? Dat zit niet zozeer in het niveau, maar vooral in de werkwijze van de twee hogeronderwijsinstellingen.

Voorlichtingsactiviteiten

Op welke manier kunnen scholieren zich oriënteren op bacheloropleidingen aan de Radboud Universiteit en wanneer vinden deze activiteiten plaats? Op de handout vindt u onder meer de data van Open dagen, Proefstuderen en Dagjes meelopen. Scholieren die al een Open dag bezocht hebben, maar niet uit kun studiekeuze komen, kunnen een afspraak maken voor een adviesgesprek.

Het overzicht is ook beschikbaar als poster. Je kunt scholieren attenderen op onze voorlichtingsactiviteiten door deze op te hangen.

Ouders als coach

Ouders zijn belangrijke adviseurs als het om het kiezen van een studie gaat. Deze handout zet de do's en de don'ts voor ouders op een rijtje.

Handouts Opleidingen

Alternatieven voor Geneeskunde

Geneeskunde is een populaire opleiding waarvoor een beperkte instroom (numerus fixus) geldt. Wat zijn de andere mogelijkheden van studiekiezers? De Radboud Universiteit biedt drie medische alternatieven aan: Biomedische Wetenschappen, (Medical) Biology en Molecular Life Sciences.

Communicatie- en Informatiewetenschappen of Communicatiewetenschap?

Aankomende studenten worden nogal eens in verwarring gebracht door twee totaal verschillende opleidingen van de Radboud Universiteit op het gebied van communicatie: Communicatie- en Informatiewetenschappen en Communicatiewetenschap. Er zijn enige raakvlakken in de studies, maar ze verschillen wezenlijk qua inhoudelijke oriëntatie en opzet.

Dubbelstudies Rechten

Uniek in Nederland zijn de dubbelstudies die de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit aanbiedt. Bij een dubbelstudie volgt een student in een periode van vijf jaar twee studies naast elkaar, die worden afgerond met twee mastertitels. Dit is mogelijk doordat de programma’s op elkaar zijn afgestemd. De volgende dubbelstudies worden in Nijmegen aangeboden: Recht & Management en Recht & Economie.

Bedrijfskunde óf Economie en Bedrijfseconomie

Wil je binnen je bachelor een focus op economie of bedrijfskunde? De Radboud Universiteit biedt twee opleidingen aan, beide met een Engelstalige variant. In deze handout worden de verschillen tussen deze twee opleidingen op een rij gezet.

Aanvragen handouts

Decanen kunnen onze handouts voor hun leerlingen aanvragen door te bellen of mailen naar Team Studievoorlichting: 024 - 36 12345 (optie 2) of studievoorlichting@ru.nl. Vermeld hierbij ook het gewenste aantal flyers.