Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Workshop Profielkeuze 3 vwo

Workshop Profielkeuze

Doelgroep: 3 vwo leerlingen

De Workshop Profielkeuze is bedoeld voor 3 vwo-leerlingen. Studenten vertellen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een profielkeuze. Het doel van de workshop is om scholieren uit te leggen hoe een bepaald profiel aansluit op universitaire opleidingen en verschillende soorten van onderzoek doen. Op een interactieve manier worden de leerlingen aan het denken gezet over wat ze leuk vinden, waar ze enthousiast van worden, waar hun interesses en kwaliteiten liggen, e.d..

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod: ervaringsverhalen van studenten uit verschillende studierichtingen, tips bij het maken van een profielkeuze, informatie over aansluiting van profielen bij opleidingen en beroepen, informatie over de verschillen tussen vwo, hbo en universiteit en ten slotte zal onderzoek concreet gemaakt worden aan de hand van voorbeelden.

Vorm

De studenten zullen de leerlingen actief betrekken bij de Workshop Profielkeuze 3 vwo. Zo gaan de leerlingen bijvoorbeeld met elkaar in gesprek aan de hand van een kwaliteitenspel. Verder is er een opdrachtenformulier (pdf, 2,9 MB) gemaakt waarvan de inhoud deels aan bod komt tijdens de Workshop, er is ook een printversie van het opdrachtenformulier (pdf, 450 kB). Het opdrachtenformulier bevat ook voldoende materiaal om in een latere mentorles te behandelen. In de mentorles kunnen ook de filmpjes getoond worden waarin scholieren en studenten vertellen over hun ervaringen met hun profielkeuze, die op de hulp bij profielkeuzepagina staan.

Duur

Bij voorkeur 60-80 minuten.

Locatie

Middelbare school

Bekijk eventueel de korte uitleg voor docenten:

Bekijk de workshop online