Group of Students Talking at a Staircase
Group of Students Talking at a Staircase

Institute for Science Education

Het Institute for Science Education (ISE) ontwikkelt theorieën, methoden en instrumenten om natuurwetenschappelijke studenten en docenten te ondersteunen. Het is een interdisciplinair instituut met een onderzoeksgroep, Science Education Research, en een outreach-organisatie, het Radboud Pre-University College (PUC) of Science.

Highlights

Faculty of Science placeholder

Versterking van onderzoekspractica in het voortgezet onderwijs

Dit project bevordert praktisch leren in voortgezet onderwijs via de EOES, verbetert schoolexperimenten en integreert de olympiade in het curriculum. Het stimuleert interdisciplinair werken en talentontdekking bij leerlingen.

Someone who is writing on a blackboard

DoSE: Development of STEAM education

DOSE wil Europese scholen leiden bij het verbeteren van bestaande STEAM-benaderingen en hen begeleiden bij het stimuleren van de interesse en vaardigheden van jonge Europeanen in STEAM (Wetenschap, Technologie, Techniek, Kunst en Wiskunde).

DUDOC-Bèta deelnemers 2022-2026

Dudoc-Bèta 2022

Dudoc-Bèta cohort 2022-2026 stelt eerstegraads vo-docenten in de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, informatica en NLT (Natuur, Leven en Technologie) in de gelegenheid om naast hun baan als docent een promotieonderzoek uit te voeren.

Institute for Science Education

Institute for Science Education (ISE) maakt deel uit van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit. FNWI is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs op het gebied van biologie, natuurkunde, sterrenkunde, scheikunde, wiskunde en informatica. Zowel in onderzoek als in onderwijs werkt ISE samen met de andere instituten van FNWI en met de Radboud Docenten Academie.

Bezoekadres

Het Institute for Science Education is te vinden in het Mercator I (6e verdieping) in Nijmegen.

Toernooiveld 200
6525 EC Nijmegen

Contact

Neem contact op met het onderzoeksinstituut via het ISE-office. 

024 365 26 43