Institute for Science in Society banner

Institute for Science in Society

Het Institute for Science in Society (ISiS) verricht onderzoek en verzorgt onderwijs op het snijvlak van wetenschap en maatschappij. De missie is om de maatschappelijke inbedding van wetenschap en technologie te analyseren, beoordelen en verbeteren.

Faculty of Science placeholder

Nieuwe publicatie over Kunstmatige Intelligentie en Wetenschappelijke Begrip

Deze publicatie van het project “Machine learning in science: bridging the gap between data and understanding”, door Kristian González Barman, Sascha Caron, Tom Claassen en Henk de Regt, werpt licht op hoe AI wetenschappelijk begrip kan genereren.

Lintjes

Radboudianen ontvangen Koninklijke onderscheidingen

Zeven medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc ontvangen ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding vanwege hun uitzonderlijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke verdiensten.

Faculty of Science placeholder

Lotte Krabbenborg in Commissie onderzoek niet-humane primaten

Lotte Krabbenborg (Institute for Science in Society, FNWI) is lid van commissie die onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden voor verlaging van het aantal proeven op niet-humane primaten.

Bezoekadres

Vanwege renovaties in het Huygensgebouw zal het Institute for Science in Society tijdelijk worden ondergebracht in het Transitoriumgebouw. Het Transitoriumgebouw bevindt zich achter het Huygensgebouw.

Toernooiveld 5
6525 ED Nijmegen

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Interne postbus 77
6500 GL Nijmegen

Contact

Neem contact op met het onderzoeksinstituut via het ISiS secretariat, of volg ons op X en LinkedIn.