Graduate school

Een PhD bij ISiS betekent dat je de mogelijkheid hebt om training te ontvangen, je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen, en je voor te bereiden op je toekomstige carrière. Alle promovendi die onderzoek doen bij ISiS worden automatisch ingeschreven bij de ISiS Graduate School. Het doel van de Graduate School is om alle promovendi van ISiS een compleet programma en ondersteuning te bieden voor academische ontwikkeling in deze fase van hun carrière.

Trainingsprogramma

Alle promovendi stellen binnen de eerste drie maanden van hun traject een opleidings- en begeleidingsplan (TSP) op, waarin je beschrijft welke cursussen en activiteiten je zult ondernemen. Als je de activiteiten vermeld op deze pagina in je TSP opneemt, ben je klaar om het ISiS Graduate School programma af te ronden. De activiteiten moeten ook worden geregistreerd via het portfolio in Hora Finita.

Standaardtraining

Je kunt alle onderdelen van het standaard trainingsprogramma aan de Radboud Universiteit volgen, maar het is ook mogelijk om (sommige) cursussen over dezelfde onderwerpen te voltooien bij een andere graduate of onderzoeksschool. Geef dit aan in je TSP.

Vak/activiteitAantal uur (ongeveer)
Introductie voor nieuwe medewerkers bij FNWI* (Meld je hier aan)4 uur
Wetenschappelijke ethiek vak*12 uur
Basic Didactic Skills, Education in a nutshell, of een vergelijkbare cursus** (Bekijk vakken en meld je aan)12-28 uur
Projectmanagementvak (bijv., Essential Skills to Manage your PhD project of Project Management for PhDs) (Meld je aan via gRow)24-52 uur
Presenteervak (bijv, The Art of Presenting Science) (Meld je aan via gRow)36 uur
Schrijfvak (bijv.,Writing Scientific Articles) (Meld je aan via gRow)96 uur
Carrière-orientatie (bijv. Een PhD en dan? Career Guidance for International PhDs) (Meld je aan via Grow)20 uur
 Totaal: ca. 220 uur (~8 ECTS)

* Deze cursussen zijn verplicht voor alle promovendi (inclusief externe promovendi)
** Deze cursussen zijn alleen verplicht voor interne promovendi

Keuze-activiteiten

Keuzevakken en activiteiten vormen ook een essentieel onderdeel van het opleidingsprogramma van de promovendus, maar zijn meer op maat gemaakt afhankelijk van de voorkeuren, interesses en toekomstige carrière die de promovendus nastreeft na het behalen van de PhD. Je kunt kiezen uit onderstaande lijst en wordt verwacht ten minste 200 uur te besteden aan dit deel van het programma.

Vak / activiteitAantal uur (ongeveer)
ISiS colloquia100 uur
ISiS themavergaderingen32 uur

Vakken: 

  • Master- / bachelorvakken of research school*** vakken
Afhankelijk

Academische ontwikkeling en netwerken: 

  • Netwerkactivteiten (bijv. conferenties, Facultaire/Radboud activiteiten, etc.)
  • Word een bestuurs- of commissielid van PON (PhD Organisation Nijmegen) of van PNN (PhD Network Netherlands)
  • Doe meer aan PROBE
  • Extra vaardigheden trainingen aangeboden door de Radboud Universiteit (bijv. Diversity & Inclusion, of Get Children excited about Science) (Meld je aan via gRow)
  • Wetenschapscommunicatie (bijv. openbare lezingen, blogs schrijven, etc.)
Afhankelijk

*** PhD-kandidaten van ISiS kunnen zich ook aansluiten bij een nationale onderzoeks- of graduate school, naast ingeschreven te zijn bij de ISiS Graduate School. Alle promovendi worden aangemoedigd actieve leden te zijn van de wetenschappelijke gemeenschap en/of passende cursussen te volgen om bij te dragen aan hun onderzoeksproject. Je kunt cursussen volgen bij deze onderzoeksscholen:

National onderzoeksscholen in ISiS onderzoeksgebieden:

Hora Finita

Alle promovendi van de Radboud Universiteit zijn geregistreerd in Hora Finita. Hora Finita wordt gebruikt om je voortgang bij te houden, jou en je begeleiders aan deadlines te herinneren, en je portfolio in te vullen. Wanneer je aan het einde van je traject een volledig portfolio indient, ontvang je een certificaat van de ISiS Graduate School.

Lees meer over Hora Finita.

Contact

Het ISiS kantoor is bereikbaar voor vragen die je hebt omtrent je PhD-project of andere zaken. Je kan langs het kantoor gaan of een e-mail sturen. 

  • Martin Drenthen (Graduate School coördinator)  - HG02.519 (Ma/Di/Do/Vrij)
  • Vera Jansen (Managementassistent ISiS) - HG02.542 (Ma/Di/Do)

Algemene informatie

Een PhD aan de Radboud Universiteit