Internationale programma's OO&R

Het OO&R verwelkomt internationale collega's in verschillende hoedanigheden. We bieden een internationaal promotieprogramma, een postdoctoraal onderzoeksprogramma en een programma voor gastonderzoekers.

Snel naar: Internationaal promotieprogramma | Postdoctoraal onderzoeksprogramma | Programma voor gastonderzoekers

 

Internationaal promotieprogramma

Als promovendus word je opgeleid tot doctor in de rechten, de meest geavanceerde graad die is ontworpen voor ambitieuze juridische academici die onderzoek willen doen in ondernemingsrecht.

Je wordt begeleid door onze hoogleraren en neemt deel aan onze Graduate School, waar je een programma op maat volgt om het meest uit je promotie te halen. We faciliteren je onderzoek volledig en je hoeft geen collegegeld te betalen. Een promotietraject duurt doorgaans vier jaar.

Bezoek de website van onze Graduate School voor meer informatie over het programma en onze toelatingseisen.

Graduate School

Inlichtingen promotieprogramma

Heb je vragen over een promotieplek bij het OO&R? Neem contact op met Tina Janssen, coördinator van de Graduate School.

+31 24 361 14 88

Postdoctoraal onderzoeksprogramma

Het postdoctorale onderzoeksprogramma staat open voor internationale onderzoekers. Wij faciliteren een verblijf van twee jaar in Nijmegen.

Onderzoekers ontvangen een arbeidsovereenkomst met dezelfde rechten en secundaire arbeidsvoorwaarden als reguliere onderzoeksmedewerkers.  Wij accepteren aanmeldingen van onderzoekers met een PhD in Rechten die zich buiten Nederland bevinden. Onderzoekers die momenteel in Nederland wonen of eerder hebben gewerkt of gestudeerd in Nederland zijn uitgesloten van deelname. 

Voordelen

Wij bieden:

 • een bruto maandsalaris tussen €2.790 en €5.127 (schaal 10 of 11), afhankelijk van ervaring en kwalificaties;
 • een vakantietoeslag van 8% van het bruto salaris en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto salaris;
 • ondersteuning in het verkrijgen van een visum en arbeidsvergunning;
 • reiskostenvergoeding;
 • aansprakelijkheidsverzekering;
 • compensatie voor verhuiskosten;
 • ondersteuning bij huisvesting;
 • een academisch budget;
 • vergoeding voor het volgen van taallessen Nederlands, voor jezelf en voor een familielid dat meegaat.

Je bent verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.

Aanmelding

Meld je aan door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen. Je onderzoeksvoorstel moet aansluiten bij een van de onderzoeksprogramma's van het onderzoekscentrum. De volgende aanmelddeadline is 15 mei 2023.

Inlichtingen postdoctoraal onderzoeksprogramma

Heb je een vraag over het postdoctoraal onderzoeksprogramma of de aanmeldprocedure? Neem contact op met het secretariaat van het onderzoekscentrum: 

+31 (0)24 3615565

Programma voor gastonderzoekers

Je bent van harte uitgenodigd om een onderzoeksperiode in Nijmegen door te brengen. Veel hoogleraren, senior- en junioronderzoekers (inclusief promovendi) hebben ons bezocht om hun onderzoek voort te zetten.

Wij bieden:

 • een stimulerende werkomgeving;
 • een eigen werkplek;
 • toegang tot de Universiteitsbibliotheek, inclusief kopieer- en printfaciliteiten;
 • deelname in cursussen van onze masterprogramma's;
 • deelname in onderzoek en sociale activiteiten van het onderzoekscentrum;
 • ondersteuning bij het verkrijgen van een visum.

Voorgaande gastonderzoekers

Financiering

Gastonderzoekers moeten hun eigen financiering regelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering, zoals een Erasmus+-beurs of een Radboud Internationalisation Grant.

Huisvesting

Je kunt bij verschillende instanties terecht voor huisvesting. Het Radboud International Office biedt advies en ondersteuning bij het vinden van accommodatie. Heb je algemene vragen over huisvesting in Nijmegen? Neem dan contact op met Ans van Sonsbeek (ans.vansonsbeek [at] ru.nl (ans[dot]vansonsbeek[at]ru[dot]nl)) van het Faculteitsbureau In- en Externe Betrekkingen.

Inlichtingen programma voor gastonderzoekers

Heb je een algemene vraag over het programma voor gastonderzoekers? Neem dan contact op met directeur Ben Schuijling via ben.schuijling [at] ru.nl (ben[dot]schuijling[at]ru[dot]nl) of met bestuurssecretaris Feben van der Linden van Sprankhuizen via feben.vanderlindenvansprankhuizen [at] ru.nl (feben[dot]vanderlindenvansprankhuizen[at]ru[dot]nl).

Neem voor administratieve vragen contact op met secretaris Marianne Koopman via marianne.koopman [at] ru.nl (marianne[dot]koopman[at]ru[dot]nl)