Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Docenten dag Biologie: Gentherapie

Gentherapie: Wat is mogelijk, en tegen welke prijs?

Op 14 oktober 2022 organiseren we in samenwerking met het Radboud UMC en Radboud Instituut voor Science in Society een interessante docenten dag waar je wordt bijgepraat over de nieuwste inzichten en mogelijkheden binnen de Gentherapie, bekeken vanuit verschillende contexten, maar er ook ruimte is voor discussie over de ethische aspecten rondom dit onderwerp. Waar staat de wetenschap en wat zijn de medische vooruitzichten? Wat wil de maatschappij?

In de ochtend worden we bijgepraat door Arjan de Brouwer over genetica en therapeutische opties, gevolgd door  een lezing over de wondere wereld van CRISPR/Cas9 door dr. Erwin van Wyk en dr. Erik de Vrieze (Radboud UMC). Daarna neemt dr. Luca Consoli ons mee op reis door ons geweten. Tegen welke prijs, en met welke gevolgen kunnen/moeten de nieuwste technieken worden ingezet.

’s Middags, na de lunch, brengen we een bezoek aan het Vissenlab (Ushers syndroom onderzoek) en wordt een digitale workshop verzorgd door dr. Erwin van Wyk en dr. Erik de Vrieze. Tijdens deze workshop ga je op zoek naar het Usher-gen en probeer je deze uit te schakelen. (Deze workshop is zo ontworpen dat je hem met je eigen leerlingen kunt doen, om zo hun inzicht in de genetische modificatie en gentherapie te verhogen, termen als CRISPR-Cas, knock-out komen uitgebreid aan bod).

Na een dag te zijn ondergedompeld in de huidige status van de Gentherapie is het dan tijd voor een borrel waar nog volop kan worden nagepraat en gediscussieerd. Na de workshop krijg je een link naar onze webpagina waar je alle documenten kunt downloaden, zodat je er gelijk me aan de slag kunt in de klas.

Voor wie?
Biologie docenten havo/vwo

Kosten
€ 75, inclusief lunch en certificaat

Datum en tijdstip:
14 oktober, 10:00 -16:00 uur.

Waar?
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135, 6525 AJ Nijmegen

Aanmelden
De inschrijving is gesloten.

Studiedag voorbiologie docenten Gentherapie_Radboud PUC of Science