Zoek in de site...

Masterclass Statistiek in het WO

“Bij de Radboud Universiteit (RU) kent 42% van alle bacheloropleidingen een verplichte statistiekcursus. Deze opleidingen bedienen samen 53% van de bachelorstudenten. Hoe kun je vwo-leerlingen het beste voorbereiden op statistiekonderwijs dat ze op de universiteit gaan krijgen? Het antwoord zal je misschien verbazen, want het belangrijkste ingrediënt is niet “inzicht”, en niet “kennis”, en niet “wiskunde”.

Programma
In deze masterclass zullen we bespreken wat voor soort statistiek studenten krijgen in hun eerste jaar op de universiteit, en wat daarbij de knelpunten zijn. We zullen gedeelten van een hoorcollege bekijken en opgaven maken die studenten krijgen. Na elke stuk informatie van 30 tot 45 minuten is er een discussie van ongeveer 15 minuten.”

Informatie spreker
Dr. Jules Ellis is universitair hoofddocent statistiek en psychometrie bij het Behavioural Science Institute en het Onderwijsinstituut voor Psychologie en Kunstmatige Intelligentie van de RU. Hij is sinds 25 jaar verantwoordelijk voor het statistiekonderwijs in de eerste twee jaar van de bachelor Psychologie. Hij heeft hiervoor zes studieboeken geschreven. Hij is mede-auteur van de NLT-module ‘Statistiek in onderzoek’ voor 5 VWO. Hij is voorzitter van de Examencommissie Psychologie van de RU.

Voor wie?
Wiskunde docenten havo/vwo

Datum en tijd
Nog niet bekend

Locatie
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen

Inschrijving:

De inschrijving is nog gesloten.Masterclass Statistiek in het WO_PUC of Science