Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Forensische Opsporing

Kijk jij al jaren naar CSI en ben je benieuwd in hoeverre dit op de werkelijkheid lijkt? Schrijf je in voor de Masterclass “Forensische Opsporing” op de Radboud Universiteit Nijmegen.

‘s Ochtends beginnen we met een lezing van een doorgewinterde rechercheur over zijn werk bij de politie. Hierin vertelt hij over plaats delicten en technieken waarmee de politie forensische sporen veiligstelt, en zal hij uitleg geven over het opstellen van scenario’s en vertellen hoe tunnelvisie kan worden vermeden. Laboranten van het Forensisch Lab in Elst vertellen wat zij kunnen met sporen die op een plaats delict worden veiliggesteld. Kortom, alle mogelijkheden en problemen rondom forensische opsporing worden besproken.

Na de lunch gaan we aan het werk op een plaats delict, dat op β-faculteit van de Radboud Universiteit is ingericht door mensen van de politie. Je gaat samen met andere leerlingen als forensisch team het plaats delict bemonsteren onder begeleiding van laboranten van de Forensische Opsporing uit Elst. Forensische sporen moeten worden veiliggesteld, geanalyseerd, feiten moeten worden samengevat, en uiteindelijk moet dit samen een reconstructie van het misdrijf opleveren.

Als afsluiting bekijken we elkaars reconstructies: Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan?

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Datum en tijd
3 maart 2023, 10:00-16:30

Waar?
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen

Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven
Deze Masterclass zit vol. Wil je op de reservelijst staan? Stuur dan een mail naar pucofscience@ru.nl