Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Masterclass ”Wroeten in het brein”

Heb je altijd al willen weten hoe het brein werkt? Ben je benieuwd wat er zoal aan hersenonderzoek in Nijmegen gebeurt? Ben je niet bang om zelf letterlijk in het brein te wroeten? Kom dan naar onze Masterclass 'Wroeten in het brein'.

In de ochtend bezoeken we het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie, en Gedrag, waar we allereerst worden bijgepraat over alle vormen van onderzoek die daar mogelijk zijn met behulp van verschillende medische apparatuur. Daarna zal een jonge onderzoekster kort vertellen over het onderzoek dat ze uitvoert en welke inzichten ze hierdoor gekregen heeft.

Na te zijn bijgepraat over de nieuwste inzichten in het menselijk brein, gaan we een labtour maken, langs de verschillende onderzoekslaboratoria van het Donders, en krijg je uitleg over de apparatuur die gebruikt wordt om hersenonderzoek te doen.

Aan het eind van de ochtend gaan we terug naar de Faculteit NWI van de Radboud Universiteit, om te lunchen en in de middag een hersen-practicum uit te voeren, waarbij je echt letterlijk zult kunnen “Wroeten in het Brein”. Je krijgt hierdoor een goed overzicht van de verschillende hersenstructuren, en de functies die de verschillende delen van de hersenen hebben in ons dagelijks functioneren.

Kortom, een prachtige dag! Lijkt het je wat om letterlijk te “Wroeten in het brein”, geef je dan snel op!

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Datum en tijdstip
13 januari 2023, 10:00-16:00

Waar?
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen

Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
De Masterclass zit vol. Inschrijven is niet meer mogelijk.

MC Wroeten in het brein_Radboud PUC of Science