Masterclass DNA-leskist: Proef je PTC?
Het gen ‘TAS2R38’ codeert voor een smaakreceptor die de organische bittere verbinding PTC (Phenylthiocarbamide) detecteert. Gedurende deze Masterclass leer je begrijpen hoe het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch is bepaald. Tijdens het practicum vind je zelf uit of jij een superproever, een matige proever of een niet-proever bent, door enerzijds jouw eigen DNA te onderzoeken d.m.v. PCR en gel-elektroforese, en anderzijds door het uitvoeren van een smaaktest met PTC-testpapier.
Programma
9:30-10:00: ontvangst
10:00-11:00: openingslezing
11:00-13:00: 1e deel practicum
13:00-14:00: lunch
14:00-16:30: 2e deel practicum
Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.
Let op! Deze Masterclass is bedoeld voor scholieren. Ben je een docent? Ga dan naar deze pagina.
Datum & Tijd
13 juni 2024, 10:00-16:30
Waar?
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen
Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden
De inschrijving is nog niet geopend.