Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Masterclass Forensisch Onderzoek

Kijk jij al jaren naar CSI en ben je benieuwd in hoeverre dit op de werkelijkheid lijkt? Schrijf je in voor de Masterclass “Forensisch Onderzoek” op de Radboud Universiteit Nijmegen.

‘s Ochtends beginnen we met een lezing van een doorgewinterde rechercheur over zijn werk bij de politie. Hierin vertelt hij over plaats delicten en technieken waarmee de politie forensische sporen veiligstelt, en zal hij uitleg geven over het opstellen van scenario’s en vertellen hoe tunnelvisie kan worden vermeden. Laboranten van het Forensisch Lab in Elst vertellen wat zij kunnen met sporen die op een plaats delict worden veiliggesteld. Kortom, alle mogelijkheden en problemen rondom forensische opsporing worden besproken.

Na de lunch bekijken we twee plaats delicten, die op β-faculteit van de Radboud Universiteit zijn ingericht door mensen van de politie. Je gaat als forensisch team de plaats delicten bemonsteren onder begeleiding van laboranten van de Forensische Opsporing uit Elst. Forensische sporen moeten worden veiliggesteld, geanalyseerd op het lab, feiten moeten worden samengevat, en uiteindelijk een reconstructie van het misdrijf opleveren..

Als afsluiting bekijken we elkaars reconstructies: Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan?

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Datum en tijd
Nog niet bekend

Waar?
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen

Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven
De inschrijving is nog niet geopend.

forensisch_onderzoek_PUCofScience

Terug naar het overzicht scholierenprogramma