Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Seminar Gentherapie: wat is mogelijk, en tegen welke prijs?

In samenwerking met het Radboud UMC en Radboud Instituut voor Science in Society organiseren we een interessant seminar waar je wordt bijgepraat over de nieuwste inzichten en mogelijkheden binnen de Gentherapie, bekeken vanuit verschillende contexten, maar er ook ruimte is voor discussie over de ethische aspecten rondom dit onderwerp. Waar staat de wetenschap en wat zijn de medische vooruitzichten? Wat wil de maatschappij?

Programma

Dag 1:

Op de eerste dag leer je van dr. Erwin van Wyk en dr. Erik de Vrieze (Radboud UMC) van alles   over de wetenschappelijke en medische mogelijkheden (CRISPR/Cas) binnen de Gentherapie op dit moment, en op welke termijn deze therapieën beschikbaar zijn. Ook neemt dr. Luca Consoli je mee op reis door ons geweten. Tegen welke prijs, en met welke gevolgen kunnen/moeten de nieuwste technieken worden ingezet?

Dag 2:
Op de tweede middag krijg je een online rondleiding door het vissenlab (Ushers syndroom onderzoek) en een computer workshop. Tijdens deze workshop ga je op zoek naar het Usher-gen en probeer je deze uit te schakelen en krijg je inzicht in genetische modificatie en gentherapie.

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Datum & Locatie
Datum is nog onbekend, Huygensgbouw aan de Heyendaalseweg 135

Kosten
Aan het volgen van deze seminar zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Inschrijven is nog niet mogelijk.

seminar_gentherapie_wat_is_mogelijk_PUCofScience

Terug naar het overzicht scholierenprogramma