Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Masterclass Misschien heb je er wel oren naar?

Leer meer over het lokaliseren van geluid en hoe het mogelijk is om iemand te verstaan, ondanks alle omgevingsgeluiden waarmee je in het dagelijks leven omringt bent.

Hoe kan het dat je tijdens de pauze in de aula op school, ondanks alle herrie, een gesprek kan voeren met je klasgenoot? Dat je hem of haar kan verstaan, ten midden van al dat andere geklets en alle geluiden op de “achtergrond”?

Mensen zijn in staat om hun oren te gebruiken bij het lokaliseren van geluid. Zolang als wij op aarde leven, heeft dit ervoor gezorgd dat we worden gewaarschuwd voor gevaar. Daarnaast helpt dit vermogen tot geluidslocalisatie ons om individuele geluiden te selecteren uit de kakofonie van de akoestische omgeving. Hoe dit werkt, en hoe dit kan, ga je leren tijdens deze masterclass.

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak natuurkunde en/of biologie volgen. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Programma
Nog niet bekend

Datum & Locatie
Nog niet bekend, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen

Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
De inschrijving voor deze masterclass is nog niet geopend.

Misschien heb je er wel oren naar_PUC of Science

Terug naar het overzicht scholierenprogramma