Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Masterclass Onderzoek & PWS: kruip in de huid van een wetenschapper

Wil jij weten hoe het is om als jonge wetenschapper te werken met levende organismen? En lijkt het je wat om over je eigen PWS experiment/ideeën te sparren met onderzoekers van de universiteit? Kom dan naar deze online-masterclass.

Bij verschillende onderzoeken is het gebruik van levende organismen onmisbaar. Wetenschappers doen dit echter niet achteloos. Er komt enorm veel kijken bij het werken met levende organismen. Welke experimentele opstelling gebruik je? Hoe controleer je biotische en abiotische variabelen? Hoe krijg je een antwoord op je onderzoeksvraag?

Tijdens deze Masterclass kruip je in de huid van de wetenschapper. Als ervaringsdeskundigen kunnen ze jou precies vertellen, hoe het is om te werken met levende organismen, en welke uitdagingen ze tegenkomen tijdens hun experimenten.

Nadat je bent meegenomen in hun onderzoekswereld is het tijd om jouw eigen onderzoeks-ideeën met hen te bespreken. Wat is er nu fijner dan met echte wetenschappers te sparren over je onderzoeksplannen!!

Je hoeft nog geen kant-en-klaar onderzoeksvoorstel te hebben om mee te doen aan deze Masterclass, maar je hebt natuurlijk wel wat onderzoeks-ideeën nodig waar we in kleine groepjes over zullen sparren.

Wil je graag voor het eind van dit schooljaar een goed PWS-plan hebben, over wat je wilt gaan onderzoeken, en hoe je dit onderzoek gaat aanpakken?

Deze masterclass helpt je zeker goed op weg!!!

Programma
Nog niet bekend

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die een PWS maken binnen het natuurprofiel. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Datum & Locatie
Nog niet bekend

Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
De inschrijving van de masterclass is nog niet geopend. Er kunnen maximaal 25 scholieren deelnemen (maximaal 2 per school).

Bekijk  ter inspiratie voor het doen van onderzoek hieronder naar een filmpje over de wereldwijde biologische toepassingen van de zebravis:

Terug naar het overzicht scholierenprogramma