Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Seminar Statistiek in jouw PWS

Het PWS is een belangrijk onderdeel tijdens de laatste jaren van het vwo. Er worden leuke onderwerpen gekozen waar onderzoek in gedaan wordt.

Vooral scholieren met een NT en/of NG profiel merken dat ze nog niet genoeg statistische kennis hebben om goede uitspraken te doen over de verzamelde gegevens. Daarom hebben we voor jullie een online seminar ontwikkeld waarin we jullie helpen met de statistiek rondom het PWS.

In het eerste gedeelte zullen we focussen op een juiste manier van data verzamelen. Denk aan hoeveel steekproeven neem je? Hoeveel mensen ondervraag je? Of hoeveel planten onderzoek je? Moet je een voor en nameting doen? Heb je te maken met een controlegroep? Is je steekproefgrootte voldoende? Daarnaast bekijken we de manieren waarop we deze data kunnen weergeven in je PWS.

Het tweede gedeelte zullen we ons bezig houden met het analyseren van jullie eigen data. Het is dan de bedoelingen dat we met jullie data aan de slag gaan en de juiste statische test kiezen bij deze data. Na de uitgevoerde testen, kunnen er uitspraken gedaan worden over de verzamelde data. Deze uitspraken zullen uiteindelijk deel uitmaken van de resultaten en conclusie van het PWS.

Datum
Nog niet bekend

Doelgroep
Dit seminar is bedoeld voor leerlingen die bezig zijn met hun PWS. Er is geen voorkennis van statistiek vereist voor deze seminar. 2 a 3 leerlingen per school kunnen deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Locatie
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te NIjmegen

Kosten
Aan het volgen van dit seminar zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Inschrijven is nog niet mogelijk.

Seminar statistiek in PWS_Radboud PUC of Science   en