Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Lab experimenteer dagen

Op vrijdag 27 oktober en dinsdag 31 oktober organiseert het PUC of Science een practicumdag voor middelbare scholieren. Op een van deze twee dagen kun jij het praktisch werk van het profielwerkstuk komen uitvoeren op de Radboud Universiteit. De practicumdag is volledig gratis.

Hoe gaat het aanmeldproces in zijn werking?

Vooraf dien je een aanmeldformulier in te vullen en een aantal bestanden aan te leveren, namelijk een uitgewerkt protocol en motivatie. Jullie bedenken dit protocol zelf aan de hand van een aangeleverde lijst van materialen die beschikbaar zijn op onze universiteit. Over specifieke andere benodigdheden kan overlegd worden.

De protocollen zullen ingedeeld worden in een aantal thema’s:

  1. Synthese & analyse (Scheikunde);
  2. DNA (PTC-proefje)*;
  3. Microbiologie;
  4. Groene biologie;

Motivatie_Scholieren (docx, 14 kB)

Het protocol (docx, 20 kB)

materiaallijst biologie (docx, 15 kB)

*Thema 2 is het enige practicum met een vast protocol. Het is niet haalbaar specifieke reagentia per groepje te regelen. Een aantal leerlingen kunnen het PTC-proefje van de reizende DNA-labs leskist onder onze begeleiding uitvoeren.

Belangrijk: Onze labs hebben een beperkte capaciteit. Aanmelding is geen garantie om mee te kunnen doen. De protocollen zullen worden gecontroleerd op volledigheid, haalbaarheid en de noodzaak het experiment op de universiteit uit te voeren.

Belangrijke data:

10-10-2023 (dinsdag)

Sluiting van de aanmeldingen

15-10-2023 (zondag)

Uiterlijke bevestiging van deelname

27-10-2023 (vrijdag)

Eerste practicumdag ~10:00 – 17:00

31-10-2023 (dinsdag)

Tweede practicumdag ~10:00 – 17:00