Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Moleculen & Leven

Sommige cursussen vereisen voorkennis van andere cursussen. In onderstaande tabellen kan je de cursussen van de opleidingen Chemistry en Molecular Life Sciences vinden die je kunt uitkiezen in het kader van het Radboud programma voor VWO-talenten FNWI.

Elke tabel bevat één of meerdere vakken met de vermelding in welk kwartaal of kwartalen ze plaatsvinden. Dit noemen we een route. De voorkennis staat vermeld van links naar rechts.

Bijvoorbeeld: je wilt de cursus Chemical Analysis 2 uit kwartaal 2 volgen, zoals aangegeven in de eerste tabel. Om toegelaten te worden moet je dan eerst de cursus Chemical Analysis uit kwartaal 1 hebben gevolgd.

De routes geven je de mogelijkheid om een plan te maken voor meerdere jaren.

Bij het opvragen van de cursusinformatie is er ook een mogelijkheid het rooster  te bekijken. Dit rooster verschijnt in een pop-up, dus let erop dat je pop-ups toestaat in je webbrowser.

Let op! Alle Chemistry cursussen van het eerste jaar worden in het Engels gegeven!

Let op! De onderstaande cursussen zijn niet geschikt voor 4-vwo leerlingen. Er kan een uitzondering gemaakt worden voor Sustainable Chemistry. Mocht je daaraan willen deelnemen, neem dan contact op met Meys Lampe.

Deadline

Er zullen twee deadlines zijn voor inschrijven voor een cursus. Voor de vakken welke beginnen in kwartaal 1 en/of 2 zal dit 20 augustus 2023 zijn. Voor de vakken welke beginnen in kwartaal 3 en/of 4 zal dat 14 januari 2024 zijn. Dit in verband met administratieve verwerking en accountaanvraag voor universiteitssystemen.

Aanmelden

Als je een cursus hebt gevonden die je aanspreekt en die je wil gaan volgen, dan moet je samen met de docent van jouw middelbare school overleggen over deelname. Met instemming van jouw docent kun je je aanmelding indienen.

De aanmeldingdeadline voor kwartaal 1 en 2 is geweest. In december staat het aanmeldformulier van kwartaal 3 en 4 online.

Aanbod

Blok 1

september-oktober

Blok 2

november-januari

Blok 3

februari-maart

Blok 4

april-juni

Moleculen & Leven

Structure of Atoms and Molecules(NWI-MOL120, 3ec)

Organic Chemistry 1
(NWI-MOL124, 6 ec)

Biochemistry(NWI-MOL127, 6ec)

Chemical Analysis 1 (NWI-MOL121, 3 EC) Chemical Analysis 2 (NWI-MOL122, 3 EC)

Sustainable Chemistry (NWI-MOL139, 3ec)

Meer informatie?

Bij vragen kan je contact opnemen met:

Mevr. Meys Lampe
Coördinator Radboud programma voor VWO-talenten FNWI
E: pucofscience@ru.nl
T: 024-365 25 55